Tuncay Özkan: Gizlilik kararı olayın üstünü örtmeye çalışmaktır

Tuncay Özkan: Gizlilik kararı olayın üstünü örtmeye çalışmaktır

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, Ankara'daki patlamaya ilgili soruşturma kapsamında savcılığın gizlilik kararı almasını eleştirdi. Özkan, "Bu sadece iktidarın seçim öncesi küçük bir oyunudur. Gene düşünceyi, ifadeyi yasaklayarak olayın üstünü örtmeye çalışmaktadır." dedi. Özkan, AK Parti hükümetini de 'bitmiş bir iktidar' olarak nitelendirdi.

Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybedenlerin ailelerine taziye ziyaretlerinde bulunmak üzere Malatya'ya gelen Tuncay Özkan, CHP Malatya İl Teşkilatı önünde basın açıklaması yaptı. Ankara'daki terör saldırısının tüm sorumlusunun hükümet olduğunu söyleyen Özkan, şöyle devam etti: "Hükümeti bu sorumluluktan kaçamayacağı noktasında uyarmak gereğini hissediyorum. Ankara katliamının sorumlusu hükümettir, başbakandır, ilgili bakanlardır. İlgili bakanlar istifa edip, bunun gereğini yerine getirmedikleri sürece bu sorumluluktan kaçamayacaklardır. Bunun sorumluları mutlaka ve mutlaka istifa etmelidir. Biz, sonuna kadar takipçisi olacağız. Çocuklarımızın, insanlarımızın, yurttaşlarımızın, barış isteyen insanların bu şekilde teröre kurban edilmesi çok dehşet bir olaydır. Siyasi sorumlular, bunun gereğini yerine getirmek zorundadırlar. Bu 'o siyasi parti, bu siyasi parti' meselesi değildir. Terör kimden, nereden, hangi amaçla, nasıl gelirse gelsin biz karşısındayız. Teröre karşı olmak, insanlığın yanında olmak demektir. Çünkü terör, bir insanlık suçudur. Ancak insanları terörden korumak için görevlendirilmiş, bu konuda yetkilendirilmiş insanların hesap vermeden bir yere gitmeleri mümkün değildir. Türkiye'de, Ankara katliamının hesabını vermeden bugün ki hiçbir yetkili hiçbir yere gidemez."

"YENİ SALDIRI İÇİN ÖNLEMLER ALINMALI"

Rusya'nın Suriye'de yaptığı operasyonlar sonucu Türkiye'ye sızan IŞİD militanlarının ve diğer terör örgütü gruplarının Türkiye'de yapacağı eylemlerin sorumluluğunun AK Parti iktidarının yakasında olduğunu vurgulayan Özkan, etkin güvenlik önlemleri alınmasının gerekliliğine dikkat çekti. İnsanların can güvenliğinin sağlanması gerektiğinin altını çizen Özkan, "Eğer bunları yapamayacaklarsa bıraksınlar biz yaparız." ifadesini kullandı.

"BU GİZLİLİK KARARININ YASADA YERİ YOK"

Ankara'daki patlamaya ilişkin gizlilik kararını tanımadıklarını açıklayan CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, "Kararı tanımıyoruz. Çünkü Anayasa'da, yasada karşılığı olmayan bir kararın uygulanması mümkün değildir. 'Bu konudaki düşüncelerini açıklayamazsınız' diye bir karar vermek suçtur. Bunun kaldırılması için zaten mahkemeye hem medya örgütleri hem bizler başvurduk. Bu karar derhal kaldırılacaktır. Bu, sadece iktidarın seçim öncesi küçük bir oyunudur. Gene böyle düşünceyi, ifadeyi yasaklayarak olayın üstünü örtmeye çalışmaktadır. Bunu başaramaz. Biz bu saldırı ile ilgili olarak gelen bilgileri ve düşüncelerimizi halkımızla yurttaşlarımızla dünyayla paylaşmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

"AKP İKTİDARI BİTMİŞ BİR İKTİDARDIR"

Suriye sınırında milliyeti bilinmeyen bir insansız hava aracının düşürülmesini de değerlendiren Özkan, "Türkiye Cumhuriyeti sınırları kendine dönmüş girenin çıkanın belli olmadığı bir yapı içerisinde. Türkiye yönetilemiyor çünkü. İnsansız hava aracını Türk Silahlı Kuvvetlerinin, Hava Kuvvetlerimizin tespit edip düşürmesi Türkiye için güzel bir şey. Bugün içinde bulunduğumuz durum yönetilemediği için Türkiye hava sahamız delinmekte, kara sınırlarımız delinmekte, terör örgütleri tonlarca patlayıcıyı Ankara'nın göbeğine getirip çocuklarımızı katletmek için kullanmakta. Biz 1 Kasım seçimleriyle bu yönetilememe durumunun ortadan kaldırılıp Türkiye'nin emin ellere yönetebilecek insanlara teslim edilmesini istiyoruz. Bunu çocuklarımızın ölmemesi için istiyoruz. Bugün Türkiye ne yazık ki lime lime dökülmektedir. avucumuzdan kayan kum gibi tutamıyoruz. Çünkü AKP bitmiş bir iktidardır. Bu iktidarın devamı Türkiye için mümkün değildir. Dış politikası bitmiştir, milli eğitim bitmiştir, ekonomisi bitmiştir, iç güvenlikte insanlarımızın can güvenliği kalmamıştır. Yani biz barışı savunmaya, çiçeği savunmaya, havayı savunmaya, kuşu savunmaya, ağacı savunmaya yürüyüş yapamayacak mıyız? O Adalet Bakanı niye gülüyor? Neye gülüyor? O İçişleri Bakanı niye hala o koltukta oturuyor?" diye sordu.
CİHAN
<< Önceki Haber Tuncay Özkan: Gizlilik kararı olayın üstünü örtmeye... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER