Turizmci Baştuğ: Krizin bir yıldan aşağı sürede düzelmesi zor görünüyor


Rus Mobaly Turizm Seyahat Acentesi Genel Müdürü Asım Baştuğ, iki ülke arasındaki krizin bir yıldan aşağı düzelmesinin imkansız olduğunu söyledi.

Rus savaş uçağının Suriye sınırında angajman kurallarını ihlali gerekçe gösterilerek düşürülmesiyle başlayan Türkiye-Rusya gerginliğinden en fazla zarar görecek olan yerin tarım ve turizmle harmanlanan şehir Antalya olacağının altını çizen Baştuğ, "Krizin etkileri şubat ayında kendisini en üst düzeyde gösterecektir. Bunu en fazla hissedecek olan yer de Antalya merkez ile ilçeleri Alanya ve Kemer olacaktır. 20 yıllık Rus turizm birikimi yerle bir oldu. Rus turizmi Antalya ile özdeşleşerek belirli bir seviyeye ulaşmıştı. Ruslar turizmi Antalya'da tanıdı. Bunu da istikrarlı bir şekilde sürdürüyorlardı." dedi.

Rus turistlerin tatil yapmada Alman ve Avrupalı turistler gibi seçici olmadığını önceliklerinin deniz, kum ve güneş olduğunu vurgulayan Baştuğ, Rus turistlerin kişi başı harcamalarda Avrupalılara göre 80 dolar yüksek olduğunun altını çizdi.

Krizin Antalya bölgesinde en fazla Rus turist ağırlama konsepti ile çalışan konaklama tesislerini vuracağını dile getiren Baştuğ, "Antalya'da Rus turizmi 20 yılda belirli bir seviyeye gelmişti. Bir istikrar yakalamıştık. Son olayla birlikte Rus turizmi bir anda yerle bir oldu. Bütün kazanımlar sıfırlandı. Düzelmenin ve normalleşmenin bir yıl öncesinden olacağını zannetmiyorum. Bölge için Rus turistlerin bir Almanlar gibi, bir Belçikalılar gibi bir Hollandalılar gibi seçici olmaması bir avantajdı. Bir Alman'ın Antalya'da tatil yapmada beklentisi çok yüksek. Bir konaklama tesisinde A'dan Z'ye her şeyi isterler. Fakat Ruslar bu yoktur. Makul olanla tatillerini yapmayı tercih ederler." ifadesinde bulundu. CİHAN
<< Önceki Haber Turizmci Baştuğ: Krizin bir yıldan aşağı sürede düzelmesi... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER