Turizmciler destek paketinin açıklanmasını bekliyor


Geçen yılı kayıp olarak atlatan turizmciler, 2016 yılı için hükümetten destek paketinin açıklanmasını bekliyor. Çukurova Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (ÇUKTOB) Başkanı Murat Demir, 2015'i büyük zararlarla kapatan turizmcinin, böylesi bir kaybı 2016'da da yaşamaya tahammülünün olmadığını belirterek, "Paket açıklansın, önümüze bakalım." dedi.

Çukurova Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (ÇUKTOB) Başkanı Murat Demir, hükümetin destek paketini bir an önce açıklaması gerektiğini söyledi. 2015 yılını büyük zararlarla kapatan turizm sektörünün aynı kabusu 2016'da yaşamak istemediğini belirterek, bu tür büyük bir zararın ülke turizmini büyük ölçüde baltalayacağını kaydetti. Turizmcilerin gözünün açıklanacak olan destek paketinde olduğunu vurgulayan Demir, "Hükümetin turizm acentelerine yönelik açıklayacağı destek paketi çok önemli. Ancak bilinmelidir ki turizm sektörü sadece acentelerden oluşmuyor. Topyekun bir destek planı açıklanmalı ve turizmin tekrar ayağa kalkması sağlanmalı." ifadesini kullandı.

"ASGARİ ÜCRETİN ARTMASI SEKTÖRDE İŞSİZLİĞİ DE ARTIRACAK"

Konaklama sektörünün 2015'te ciddi zararlara uğradığını anlatan Demir, şöyle devam etti: "2016'da herhangi bir teşvik almadan, hükümetin desteği olmadan bu denli büyük bir krizi atlatmak konaklama sektörü için mümkün değil. Asgari ücretin artması da konaklama sektörüne ciddi kayıplar yaşatacak. Öyle görünüyor ki asgari ücretin bin 300 TL olması sektörde işsizliği artıracak. Destek paketi açıklanmaz, turizme destek sağlanmazsa bizleri zorlu bir yıl daha bekliyor."

"ALTERNATİF PAZARLARA YÖNELMELİYİZ"

Bir tarafta yaşanan müşteri kaybı ve artan çalışan giderlerinin turizmciyi kara kara düşündürdüğüne dikkat çeken Demir, "Alternatif pazarlara yönelmekte fayda var. Acenteler ve turizmcilerin bir araya gelip, bu alternatif pazarlar konusunda görüş birliğine varması ve bir eylem planı hazırlaması gerekmektedir. Türk Hava Yolları 1 Haziran'dan itibaren ek seferler koyacak. Bunların arasında Fas, Tunus gibi Kuzey Afrika ülkeleri var. Ayrıca Katar, Libya, Ürdün, Cezayir gibi pazarlar da var. Bu pazarlarda neler yapabiliriz, bunları araştırmamız lazım." önerisinde bulundu. CİHAN
<< Önceki Haber Turizmciler destek paketinin açıklanmasını bekliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER