Turizmdeki kriz makarnacıları da vurdu

Türkiye ile Rusya arasında, Rus uçağının düşürülmesiyle tırmanan kriz turizmden bavul ticaretine, yaş sebze meyve ihracatına kadar pek çok alanı derinden etkiledi. Yeni mağdur, makarnacılar.

Turizmdeki kriz makarnacıları da vurdu

Gelişmelerden, bu sektörleri besleyen alt alanlar da etkilendi. Türkiye Makarna Sanayicileri Derneği (TMSD) Başkanı Abdülkadir Külahçıoğlu, otellere verdikleri üründe 36 bin tonluk kayıp olduğunu ifade etti.

Türkiye ve Rusya arasında yaşanan kriz nedeniyle kötü günler geçiren turizm sektöründeki sıkıntı dalga dalga diğer sektörlere de yansıdı. Özellikle turizmin olumlu katkı sağladığı sektörlerin başında gelen gıda da iç piyasada satışlar ciddi oranda gerileme gösterdi.

Önceki akşam iftarda gazetecilerle bir araya gelen Türkiye Makarna Sanayicileri Derneği (TMSD) Başkanı Abdülkadir Külahçıoğlu, makarnada yurtiçi tüketimin yıllık 550 bin ton olduğunu söyledi.

Otel, restoran ve pastanelerin payının ise toplam tüketimin yüzde 20’sine denk geldiğini kaydeden Külahçıoğlu, “Bu da yıllık 110 bin ton demek. Sadece otellerin yaptığı alım 60 bin tondu. Turizmdeki yaşanan olumsuzluklar nedeniyle otellere yapığımız satışta yüzde 60 gerileme yaşandı. Yani otellere verdiğimiz üründe 36 bin tonluk kayıp var.” dedi.

<< Önceki Haber Turizmdeki kriz makarnacıları da vurdu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER