Türk kahvesi içen turistler kitapla ödüllendiriliyor


Antalya Manavgat'ta bir kafe işletmecisi, otellerde turistlerin bıraktığı kitapları Türk kahvesi içen turistlere hediye ediyor.

'Birlikte Kitap Okuyalım' projesi kapsamında Çetin Kitabevi sahibi Devrim Çetin, yan tarafa kurduğu kafede turistlere yöresel kültürü tanıtmak için Türk kahvesi ikram ediyor. Yabancı konuklara hediye ettikleri kitapları otellerde tatil yapan turistlerin bırakması sonrası topladıklarını belirten Çetin, her sezon bitiminde otellerde Rusça, İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, Felemenkçe ve Portekizce dillerinde 5 bin ile 10 bin arasında kitap topladıklarını söyledi.

Kitap kafede turistlere yöresel olarak ayran, yufka ekmek, gözleme çeşitleri ve Türk kahvesi ikram ettiklerini belirten Çetin, "Kitap kafede Türk kahvesi içen her turiste kitap hediye ediyoruz. Norveçli bir aile Türk kahvesi içti ve Norveçli bir yazarın kitaplarını hediye ettik. Çok memnun kaldılar. Kitap kafemizde bir fincan acı kahvenin 40 yıl hatırı var sözü ile kitabın kalıcı dostluğunu burada buluşturuyoruz. Kitap hediyesi ile ilgili turistlerden hep olumlu tepkiler aldık. Teşekkür mektupları aldık." diye konuştu.

Norveç Oslo'da Anders isimli günlük çıkan bir gazetede foto muhabirliği yapan Thomas Ildstad da, Türk kahvesi içimi sonrası kafe sahibinin kitap hediye etmesinden mutlu olduğunu söyledi. CİHAN
<< Önceki Haber Türk kahvesi içen turistler kitapla ödüllendiriliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER