Adana'da Türkçe coşkusu stadyuma sığmadı

11'inci Türkçe Olimpiyatları'nın Adana etkinliğinde binlerce insan coşkuya ortak oldu.

Adana'da Türkçe coşkusu stadyuma sığmadı

Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından 'Uluslararası Dil ve Kültür Festivali' kapsamında düzenlenen 11'inci Türkçe Olimpiyatları'nın Adana etkinliğinde binlerce insan coşkuya ortak oldu. 5 Ocak Stadyumu'nu dolduran onbinlerce Adanalı 'Evrensel Barışa Doğru' yol aldı.

Tribünleri ve çim sahanın zeminini dolduranların yanı sıra içeriye geremeyenler stadyumun doğu ve batı kısmına konulan iki dev ekranda Türkçe'nin çocuklarının söylediği kardeşlik türkü, şiir ve şarkılarına eşlik etti. Büyükşehir ve Ceyhan belediyelerinin ana sponsorluğunda organize edilen il etkinliğine katılmak için 20 ülkeden 70 öğrenci yaklaşık iki saat boyuca Adanalılara unutamayacakları bir gece yaşattı. Öğrenciler, söyledikleri birbirinden güzel şarkı ve türküler ile halk oyunları gösterileri ile izleyenlerden büyük alkış aldı. Erken saatlerden itibaren 5 Ocak Stadyumu'nu tıklım tıklım dolduran vatandaşlar gecenin ilerleyen saatlerine kadar süren programda Türkçe'nin çocuklarına alkışları ile eşlik etti. Öğrencilerin söylediği 'Aman Adanalı Canım Adanalı' şarkısıyla stattaki coşku zirve yaptı. Konuk öğrencilerin 'Adanalıyık Allahın adamıyık, şalgam içer bicibici yerik' şeklinde Adanalıları selamlaması ise uzun süre ayakta alkışlandı. 

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, dünyanın dört bir yanından gelen çocukların gösterilerini büyük bir hayranlık, mutluluk, coşkuyla ve gururla izlediğini söyledi. Türk okullarında yetişen bu çocukların gelecekte evrensel barışan mimarları olacağını vurgulayan Coş, "İnşallah bu çocuklarımızın sayısı artıkça evrensel barış o kadar çabuk tesis edilecek ve kalıcı olacaktır. Evrensel barışın ortak dil de Türkçe olacaktır. Bu okullarımızın, ilim ve irfan yuvalarının dünyanın dört bir yanında en ücra yelerde bile  faaliyet göstermesinde, hizmet vermesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi. 

Daha sonra  Türkçe Olimpiyatları Adana Etkinliği'ne katkı sağlayan kurum ve kuruluşlara AK Parti ve CHP'nin Adana milletvekilleri tarafından plaket verildi. 

Gecenin ana sponsorlarından Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, yaptığı teşekkür konuşmasında şunları söyledi: "140 ülkeden gelen ve Adanalı kabul ettiğimiz konuklarımız hoş geldiniz. Bu çocukları yetiştiren fedakar öğretmenlerimizi, Fethullah Gülen Hocaefendiyi selamlıyorum. Dünya insanlığıyla sadece dil değil, gönül köprüsü kuran fedakar insanlarla her zaman birlikte olacağım. " 

Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ise 5 Ocak Stadyumu'nda Adanalıların hafızasında bir olayın daha kazındığını söyledi. "Türkçe Olimpiyatları'nın Adana etkinliğine katılmaktan ve bu organizasyona ev sahipliği yapmaktan dolayı bahtiyarım" diyen Sözlü, "Türk milletinin bir ferdi olarak anamızın ak sütü gibi helal olan Türkçemize hizmet eden, Türkçenin yeni coğrafyalarda alperenliğini yapan öğretmenlerimizi canı gönülden tebrik ediyoruz. Bizim desteğimiz önemli değil, uzak diyarlarda maddi değil manevi idealleri ülkeleri için hizmet verenleri selamlıyorum" ifadelerini kullandı. 

Etkinliğin son bölümünde ise Vali Hüseyin Avni Coç, tertip komitesi üyelerine plaket verdi. Program Vali Coş, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, AK Parti Adana milletvekilleri Fatoş Gürkan, Mehmet Şükrü Erdinç, Necdet Ünüvar, CHP Adana Milletvekili Turgay Develi ve diğer protokol üyelerinin çocuklarla birlikte seslendirdiği  'Yeni Bir Dünya' şarkısı ve havai fişek gösterileriyle sona erdi.

CİHAN

<< Önceki Haber Adana'da Türkçe coşkusu stadyuma sığmadı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER