Türkçe Olimpiyatları finaline gideceklere büyük müjde!

İstanbul'da 16 Haziran'da gerçekleştirilecek olan Türkçe Olimpiyatları final gecesine şehir dışından gelecekler için müjdeli haber geldi.

Türkçe Olimpiyatları finaline gideceklere büyük müjde!

'Evrensel Barışa Doğru' sloganıyla 11'inci kez düzenlenen Türkçe Olimpiyatı Dil ve Kültür Festivali, her yıl olduğu gibi bu yıl da, milyonlarca insana unutulmaz anlar yaşattı. Kah güldük, kah duygulandık, dünyanın dört bir yanından gelip gönlümüzde çiçek açan çocuklarla.. 

Şimdiyse hem kendileri yaşayıp, hem de tattırdıkları güzellikleri sırtlanıp omuzlarına gitme vakti ülkelerine.. Olimpiyatlar için muhteşem final gecesi 16 Haziran Pazar günü gerçekleştirilecek.

Şehir içi ve şehir dışından bu coşkuya ortak olmak isteyenler için otogardan olimpiyatların yapılacağı alana kadar inşa edilen metro hattı hizmete açıldı. Olimpiyatların finalini izlemek için ülkenin her yerinden gelmeye hazırlanan vatandaşlar, yeni metro hattı sayesinde, otogardan Olimpiyat alanı'na kolayca ulaşabilecek. Bu müjdeli haberi TÜRKÇEDER de resmi twitter hesabından da takipçilerine duyurdu.


YENİ METRO HATTI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen Otogar-Bağcılar-Başakşehir-Olimpiyatköy metro hattı, bugün saat 15.00'te yolcu taşımaya başlıyor.

İstanbul'un trafik sorununu çözmek ve toplu taşımada hızlı, konforlu hizmet vermek için Avrupa Yakası'nda hayata geçirilen en önemli ulaşım sistemlerinden  Otogar-Bağcılar-Başakşehir-Olimpiyatköy Metro Hattı yaklaşık 111 bin yolcu taşıyabilecek.

Hat üzerinde, Metrokent, Başak Konutları, Siteler, Turgut Özal, İkitelli Sanayi, Olimpiyat, Ziya Gökalp Mahallesi, İstoç, Mahmutbey, Yeni Mahalle, Kirazlı, Bağcılar, Üçyüzlü, Menderes ve Esenler Otogar olmak üzere, her biri farklı renkte tasarlanan 16 istasyon bulunuyor.

Yeni hatla birlikte Başakşehir-Atatürk Havalimanı arasının da 36 dakikaya inecek.

SAMANYOLUHABER.COM
<< Önceki Haber Türkçe Olimpiyatları finaline gideceklere büyük müjde! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER