Türkiye, halterde 2015 yılını Avrupa ikincisi olarak kapattı

Türkiye, halterde 2015 yılını Avrupa ikincisi olarak kapattı

Türkiye Halter Federasyonu, 2015 yılında elde ettiği puanlarla 44 Avrupa ülkesi arasında ikinci sırayı almayı başardı.

Avrupa Halter Federasyonu (EWF) tarafından 2015 yılında düzenlenen şampiyonalarda elde edilen sonuçlara göre yapılan sıralamada Türkiye, erkekler, bayanlar ve genel sıralamada Avrupa ikincisi oldu.

2015 yılında katıldığı Avrupa şampiyonalarında 24 altın, 34 gümüş ve 27 bronz madalya kazanan Türkiye Halter Federasyonu, topladığı 4351 puanla 44 ülke arasında 2. sırayı alarak önemli bir başarıya imza attı.

4474 puanla Polonya'nın birinci olduğu sıralamada Türkiye'nin ardından üçüncü sırayı 3699 puanla Rusya, dördüncü sırayı ise 3318 puanla Ukrayna aldı.

KUPALARI FEDERASYON BAŞKANI TAMER TAŞPINAR ALDI

Türkiye Halter Federasyonu'na ikincilik kupaları Norveç'de devam eden 2016 Büyükler Avrupa Halter Şampiyonası'nda takdim edildi.

Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Tamer Taşpınar, ikincilik kupalarını Avrupa Halter Federasyonları Birliği (EWF) Başkanı Dr. Antonio Urso ile EWF Genel Sekreteri Hasan Akkuş'un elinden aldı.

Federasyon Başkanı Tamer Taşpınar, elde edilen başarıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Yeni bir sayfa açtığımız bu yolda elde edilen başarı gerçekten önemli. Halterde söz sahibi olmuş birçok ülkeyi geride bırakarak 44 ülke arasında 2'nci sırayı aldık. Elde edilen bu başarı bizleri çok mutlu etti ve doğru yolda olduğumuzu gösterdi." diye konuştu.

Bu başarının gelmesinde Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın ve Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan'ın büyük desteğinin büyük payı olduğunu da belirten Başkan Taşpınar, "Antrenörlerimizi, sporcularımızı ve sporcularımızın ailelerini de kutluyorum. Bizler, kendimizi daha yolun başında gibi görüyoruz. Yaptığımız çalışmaların karşılığını yarınlarda daha büyük başarılar olarak geri alacağımızı düşünüyorum." dedi.
CİHAN
<< Önceki Haber Türkiye, halterde 2015 yılını Avrupa ikincisi olarak kapattı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER