15 milyon doları hiç düşünmeden reddetti

Milli sporcumuz Servet Tazegül kendisine gelen milyon dolarlık teklifleri elinin tersiyle itti.

15 milyon doları hiç düşünmeden reddetti

Tekvandoda olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonumuz Servet Tazegül, Rio 2016 öncesi Zaman'a konuştu. Singapur'un kendileri adına yarışması için teklif ettiği 15 milyon doları hiç düşünmeden reddettiğini söyledi. Hedefinin Brezilya'da altın madalya olduğunu açıkladı.

Türk Tekvandosunun son yıllarda parlayan yıldızı Servet Tazegül, Gülten ve Beyler Tazegül çiftinin üç kız evladından sonra 1988'de dünyaya gelen tek erkek çocuğu. 1970'lerde Almanya'ya göç furyasının yaygın olduğu süreçte Kars'tan gurbete giden Tazegül ailesinin en son ferdi.

Rio 2016 Avrupa Kıta Elemeleri'nde bir araya geldiğimiz yetenekli sporcu, Zaman'a başarılarından kariyer planlamasına, 2012'deki olimpiyat şampiyonluğundan yaşadığı zorluklara kadar birçok konuda açıklamalarda bulundu. Sohbetimizin satır başları şöyle:
Tekvandoya Çinli Uzakdoğu dövüşçüsü Jackie Chan'in filmlerini izleyerek başladım. İlham kaynağım oldu. Ailem isteğimi görünce 5 yaşında tekvandoya yazdırdı. Sevdiğiniz işte kendinize inanır ve güvenirseniz başarı geliyor. Ben de öyle yaptım. Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonlukları gördüm.

2008'de bronz madalya kazandım. Başkaları olsa buna sevinirdi. Ben üzüldüm. Hedefim her zaman şampiyon olmak. Kendimi inandırdım. Servet bir daha üçüncülük kürsüsüne çıkmayacaksın diye şartlandım. 2012'de Londra Olimpiyatları'nda hedefime ulaştım. İnsanların altın madalya sonrası “Bizi mutlu ettin. Allah da seni mutlu etsin.” sözleri beni gururlandırıyor.

2012 Londra Olimpiyatları'nda altın madalya kazandıktan sonra Singapur, kendileri adına yarışmam için 15 milyon dolar teklif etti. Ben bu sporu para için yapmıyorum. Ay-Yıldızlı bayrağımızı taşımaktan gurur duyuyorum. Milletimize ve ülkemize hizmet etmekten güzel bir şey yok. Hiç düşünmeden reddettim. Bu teklif ilk başta federasyon vasıtasıyla yapıldı. Direkt bana gelmediler.

Şampiyon sporcu olduğum için rakiplerim karşıma daha motive çıkıyor. Dünyada benim mücadele ettiğim 68 kiloda çok iyi isimler yarışıyor. Olimpiyatlarda 8 sıklet 4'e düşüyor. Böyle olunca farklı kategorilerin şampiyonları da 68 kiloda tatamiye çıkıyor. Üç platformda dünya şampiyonlarıyla karşılaşıyorsunuz.

<< Önceki Haber 15 milyon doları hiç düşünmeden reddetti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER