Türkiye'nin ilk gergedanı ziyaretçilere gösterildi.


İskoçya'nın Edingburg kentindeki bir hayvanat bahçesinden Türkiye'ye gönderilen 'Samir' isimli Hint gergedanı Darıca Hayvanat Bahçesi'nde ziyaretçileriyle buluştu.

Dün gece Darıca Hayvanat Bahçesi'ne getirilen 'Samir' isimli Hint gergedanı bugün görücüye çıkarıldı. Hint gergedanı hakkında bilgiler veren Darıca Hayvanat Bahçesi Genel Müdürü Yücel Yılmaz, "Bugün burada görmüş olduğunuz Hint gergedanı, dünyada nesli tükenmekte olan bir canlı türüdür. Bizler de uzun zamandır Samir'i ülkemize kazandırmak için çaba sarfettik. Ve şu anda da buraya getirdik. Bulgaristan sınırında bir gün beklediği için hayvan strese girmiş. Bunun sonucunda da vücudunda değişik yaralar oluşmuştur. Bizler de onu tedavi altına aldık." diye konuştu.

Öte yandan gelen ziyaretçilerin de gergedan gördüğü için oldukça heyecanlı oldukları gözlendi. Hint gergedanı denilen 'zırhlı gergedan' türünün dünyada sayıları gittikçe azalıyor. Otçul bir hayvan türü olan bu canlıların sebze, meyve, ağaç yaprakları ve özel yemlerle beslendiği belirtildi.
CİHAN
<< Önceki Haber Türkiye'nin ilk gergedanı ziyaretçilere gösterildi. Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER