Türkiye'nin İlk ve Tek Buz Hokeyi Okul Takımı kuruldu


Türkiye'nin okul kategorisinde ilk ve tek buz hokeyi takımı olan Buz Fatihleri Boğaziçi Fatih İlkokulu bünyesinde kuruldu. Okul içerisinde kendi çalışma pistine sahip olan takım 1 yılda aldığı eğitimlerle büyük mesafe kaydetti.

Buz hokeyi konusundaki takımlar genellikle spor kulüpleri bünyesinde profesyonel faaliyet gösteriyor. Kulüp oyuncuları en küçükleri ortaokul ve lise yaşlarında iken Boğaziçi Fatih İlkokulu bünyesinde kurulan Türkiye'nin ilk ve tek buz hokeyi takımı Buz Hokeyi Fatihleri takımı ise anaokulu ve ilkokul yaşlarındaki çocuklardan oluşuyor.

İlk buz pistini 2013'te faaliyete geçiren okul, anaokulu ve ilkokul öğrencilerine buz pisti eğitimleri de veriyor. 2014 yılında bu eğitimleri profesyonel takım kurarak taçlandıran okul hem bu alanda bir ilke imza attı, hem de ilk yılında elde ettiği başarılarla profesyonel kulüpleri geride bıraktı.

Boğaziçi Mehmet Aydoğan Fatih İlkokulu tarafından 2014 yılında kurulan Buz Hokeyi Fatihleri takımı ilk yılında önemli başarı elde etti. Bu yıl Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu tarafından düzenlenen İstanbul geneli kulüpler arası şampiyonada tecrübeli rakiplerinin birçoğunu eleyerek İstanbul 3.'lüğünü kazanan Buz Hokeyi Fatihleri takımının başarısı federasyonu da harekete geçirdi.

İstanbul'da almış olduğu bu başarı ile Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu tarafından düzenlenen Türkiye geneli kulüpler arası şampiyonaya katılmaya hak kazanan Buz Hokeyi Fatihleri güçlü ve tecrübeli rakiplerini birer birer eleyerek kuruluşunun ilk yılında Türkiye 4.'sü oldu.

Takımın yaş ortalamasının küçük olsa da hedefinin çok büyük olduğunu belirten takım yetkilileri, "2016 yılında yapılacak olan turnuvada şimdiden rakiplerinin korkulu rüyası olan Buz Hokeyi Fatihleri hedefini Türkiye 1.'liği olarak belirledi." diyerek iddialı olduklarını dile getirdiler.
CİHAN
<< Önceki Haber Türkiye'nin İlk ve Tek Buz Hokeyi Okul Takımı kuruldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER