Türkiye'nin kalbi terör saldırısı ile sarsıldı


Türkiye'de son aylarda kanlı terör saldırılarından biri daha yaşandı. Bombalı araçla yapılan saldırıda 28 vatandaş hayatını kaybetti, 61 kişi yaralandı. GATA, Güven, Numune ve Hacettepe'de tedavi altına alınan yaralılardan bir kısmı taburcu oldu.

İlk patlama 18.30'da duyuldu. Mesai saatinin bitiminde İnönü Bulvarı ile Dikmen Caddesi'nin kesiştiği Merasim Sokak'ta meydana gelen patlamanın ardından 3 servis aracı alev alev yandı. Olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi.

Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, olay yerine gelen ilk yetkili oldu. İlk açıklama '5 ölü 10 yaralı' şeklinde idi. Merasim Sokak'taki askeri servis araçlarının kırmızı ışıkta beklediği sırada, binek otomobilde meydana gelen patlama, Ankara'nın birçok yerinden duyuldu.

Patlamanın ardından Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), patlamaya ilişkin yayın yasağı kararı alındığını duyurdu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan'a yapacağı ziyareti ertelerken, Başbakan Ahmet Davutoğlu da Belçika'nın başkenti Brüksel'e yapacağı ziyareti iptal etti. Ardından Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Türkiye'nin, meşru müdafaa hakkını, her zaman, her yerde ve her durumda kullanmaktan çekinmeyeceği bilinmelidir." denildi.

MÜEZZİNOĞLU, YARALILARI ZİYARET ETTİ

Saldırının gerçekleşmesinin ardından Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, yaralıların kaldırıldığı hastaneleri ziyaret etti. Güven Hastanesi önünde açıklamalarda bulunan Müezzinoğlu, "İlk andan itibaren her türlü dinamikleri devreye sokan bir yapımız var ama ne yazık ki terör eylemi acımasızca, büyük oranda Türk Silahlı Kuvvetleri görevlilerini, servis otobüslerini hedef alan ve bir servis otobüsümüzdeki silahlı kuvvetleri görevlilerinin büyük oranda etkilendiği, diğer araçtaki yolcuların görevlilerin de büyük oranda yaralandığı veya hafif yaralı olarak hastanemize geldiği bir süreci yaşıyoruz." şeklinde konuştu.

KURTULMUŞ: SORUŞTURMA İÇİN 7 SAVCI GÖREVLENDİRİLDİ

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, patlamadaki ölü ve yaralı sayısını açıkladı. Ayrıca olay yeri kontrol altına alındıktan sonra Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı başkanlığındaki 7 kişilik bir savcılar heyeti tarafından soruşturmaya başlandığı bilgisini verdi. Hayatını kaybedenlerin sayısı 28 yaralı sayısı ise 61.

BOZDAĞ: HER TÜRLÜ TERÖRÜ VE TERÖR SALDIRISINI LANETLİYORUM

Patlamanın büyüklüğü ortaya çıkmasının ardından ülkenin önde gelen siyasileri peş peşe açıklama yapmaya başladı. Twitter hesabından açıklamalarda bulunan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Ankara'daki terör saldırısında vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet; ailelerine, yakınlarına ve milletimize başsağlığı / sabır dilerim. Ankara'da yapılan terör saldırısını, saldıranları, saldırtanları şiddetle kınıyor, her türlü terörü ve terör saldırısını lanetliyorum." ifadelerini kullandı.

BAHÇELİ: DEVLETİMİZİN KALPGAHI BİR KEZ DAHA HEDEF ALINMIŞTIR

Milliyetçi Hareket Partisi lideri Devlet Bahçeli patlamanın faillerinin bir an önce bulunmasını istedi. "10 Ekim 2015'de Ankara Tren Garı önünde yaşanan canlı bomba saldırısından sonra başkentimiz, devletimizin kalpgahı bir kez daha hedef alınmıştır." ifadelerini kullanan Bahçeli, hayatını kaybedenler için başsağlığı, yaralılara ise acil şifalar diledi.

KILIÇDAROĞLU: BU ÜLKE BU ACILARI HAK ETMİYOR

Patlamaya tepki gösteren diğer bir isim ana muhalefet lideri oldu. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamada, "Terör saldırısını gerçekleştirenler ve saldırının arkasındaki karanlık güçler milletimizin dayanışma ve birlik duygusunu aşamayacak. Türkiye Cumhuriyetimiz ve tüm vatandaşlarımız, bu hain saldırıyla ulaşılmak istenen hedefin karşısında kararlılıkla duracaktır." dedi.

Kılıçdaroğlu, sosyal medyadan yaptığı açıklamada ise "Bu ülke bu acıları hak etmiyor. Ankara'daki hain saldırıda yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara şifalar diliyorum." diye yazdı.

DESTİCİ: SALDIRININ FAİLLERİNDEN HESAP SORULACAK

Büyük Birlik Partisi lideri Mustafa Destici yaptığı açıklamada, "Ailelerinin, milletimizin başı sağ olsun. İnşallah gün gelecek saldırının faillerinden de arkasındaki güçlerden, onların sözcülüğünü savunuculuğunu yapanlardan da hesabı sorulacak." dedi.

SERVİS SÜRÜCÜSÜ: KIRMIZI IŞIKTA DURDUĞUMUZ SIRADA 2 ARAÇ ARKAMIZDA BELİRDİ

Askeri servis aracına gerçekleşen saldırının ardından olay yerindeki askeri servis aracı kullanan Mehmet isimli şoför yaşadığı sıcak dakikaları anlattı. Patlamanın kırmızı ışıkta durdukları sırada olduğunu anlatan sürücü, "Kırmızı ışıkta durduğumuz sırada 2 araç arkamızda belirdi, binek tipli bir araçta patlama oldu. Otobüslerde personel vardı. Çok şiddetli bir patlama oldu." dedi.

ÖLENLERİN AİLELERİ ADLI TIP ÖNÜNDE BEKLEYİŞİNİ SÜRDÜRÜYOR

Öte yandan Ankara Merasim Sokak'ta meydana gelen patlamanın ardından hasar gören askeri lojmanlarda kalanlar binalardan ayrıldı.

Bombalı saldırıda hayatını kaybeden 28 personelin cenazeleri ise yapılan incelemenin ardından Keçiören Adli Tıp Kurumu Morguna kaldırıldı. Olayda hayatını kaybedenlerin aileleri bu adrese akın etti. Hayatını kaybeden askeri personelin birinci derece yakınları içeri alınırken, diğer yakınları ise dışarı da beklediği ifade ediliyor. Adli Tıp Kurumu önünde bekleyen askeri bir görevli buraya gelen ailelere elindeki isim listesiyle yardımcı olmaya çalışıyor.

TÜM MESAİ ARKADAŞLARIM ORADAYDI

Patlamada arkadaşlarını kaybeden Mevlüt Öksüzoğlu, aynı servisi kullandığını ancak o an serviste bulunmadığını söyledi. Öksüzoğlu, "İki aracın arasına bomba yüklü araç yerleştirip yüklemişler, tüm mesai arkadaşlarım oradaydı. 3 tane kızı vardı." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Türkiye'nin kalbi terör saldırısı ile sarsıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER