Türkiye'nin tek bisiklet kıta takımı Torku Şekerspor kapatıldı


Türkiye'nin bisikletteki tek kıta takımı olan Torku Şekerspor'un maddi nedenlerden dolayı profesyonel ekibi lağvettiği belirtildi.

Konya Şeker yetkililerinden alınan bilgiye göre, Torku Şekerspor Kulübü'nün, profesyonel faaliyetlerine son verildiği ve kulübün artık amatör klasmanda devam edeceği öğrenildi.

"1.5 MİLYON TL'LİK BÜTÇEYE İHTİYAÇ VARDI"

Edinilen bilgiye göre, kulübün profesyonel klasmanda faaliyet göstermesi için 1.5 milyon TL'lik bir bütçeye ihtiyaç duyuyordu. Ancak kulübe Türkiye Bisiklet Federasyonu da dahil hiçbir kamu desteği sağlanmadığı için bisiklet takımının amatör lige çekilmesine karar verildi. Kulüpteki sporcuların durumunun ne olacağı ise yarına kadar netlik kazanacağı aktarıldı.

'ŞAMPİYON İLK TÜRK' UNVANINI ELDE ETMİŞTİ

Torku Şekersporlu Mustafa Sayar, 2013 yılında 49. kez yapılan Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nda genel ferdi klasmanda birinci olarak ilk Türk sporcu unvanını elde etmişti.

Öte yandan kulübün sporcularından Ahmet Örkem, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Gelen sorulara tek tek cevap veremiyorum. Torku Şeker Spor büyük takımı kapanmıştır." ifadelerine yer verdi.
CİHAN
<< Önceki Haber Türkiye'nin tek bisiklet kıta takımı Torku Şekerspor... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER