Türkiye Vodafone Vakfı'ndan 3 milyon kişiye 27 milyon TL yatırım


Türkiye Vodafone Vakfı, sosyal sorumluluk projelerine bugüne kadar 27 milyon TL yatırım yaptı. Vakfın Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Süel, "2007'de Türkiye Vodafone Vakfı'nı kurarken bir söz vermiş ve teknolojiyi hayatın hizmetine sunarak güçlü yatırımlarla Vakfı sürekli güçlendireceğimizi söylemiştik. Bugün, sözümüzü tutmanın ve kuruluşumuzdan bu yana bir yandan 3 milyonu aşkın kişinin hayatına dokunmanın, bir yandan da toplamda 27 milyon TL değerinde sosyal yatırım yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz." dedi.

Başta kadınlar ve engelli bireyler olmak üzere 3 milyonu aşkın kişinin hayatına dokunan Vakıf, kuruluşundan bugüne kaydettiği başarıları ve gelecek planlarını Türk iş ve sivil toplum dünyasından 400'e yakın davetlinin katıldığı toplantıda paylaştı. Toplantıda iş, siyaset ve medya dünyasının tanınmış ebeveynlerinin çocuklarıyla birlikte katıldığı ve ünlü şovmen Beyazıt Öztürk'ün sunduğu bir panel de düzenlendi. Ayrıca erkek konuklar, Birleşmiş Milletler'in toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamak amacıyla başlattığı ve Vodafone'un da tüm dünyada desteklediği küresel dayanışma hareketi 'HeForShe'ye imza vermeye davet edildi.

Vodafone Grubu İcra Kurulu Üyesi ve Afrika, Orta Doğu ve Asya Pasifik (AMAP) Bölge Başkanı Serpil Timuray, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, kadınların eğitim, sağlık, istihdam ve güvenlik gibi alanlarda erkeklere kıyasla daha az ve kısıtlı imkânlara sahip olduğuna ve bu durumun değişmesi gerektiğine dikkat çekti. Timuray, Vodafone olarak, kadınların ekonomik ve sosyal hayata eşit katılımı için yapılan yatırımların, toplumsal refah ve kalkınmaya yön vereceğine inandıklarını belirterek, şunları söyledi:

"Araştırmalara göre, önümüzdeki 10 yılda tüm dünyada 1 milyar kadın, işgücüne katılma potansiyeli taşıyor. 2020 itibariyle, istihdam edilme yaşına gelmiş kadınların önemli bir bölümü, gelişmekte olan ülkelerden çıkacak. Bu kadınlarımızın en büyük yardımcılarından biri ise mobil teknolojiler olacak. Araştırmalarımız, mobil hizmetlerin faaliyet gösterdiğimiz tüm pazarlarda yaygınlaştırılmasının 2020 yılında 8,7 milyon kadına fayda sağlayabileceğini gösteriyor. Bu veriler ışığında, Vodafone olarak, tüm dünyada, kadınların güçlendirilmesi için programlar yürütüyoruz. Kadınlara desteğimiz, sosyal iş modellerimiz ya da programlarımızla sınırlı kalmıyor. 'Çeşitlilik ve dahiliyet' politikamız doğrultusunda, kadının işgücüne katılımını, kurumsal kültürümüzün çok önemli bir yapıtaşı olarak da görüyoruz."

Birleşmiş Milletler'in toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanabilmesi için bütün erkekleri harekete geçmeye davet ettiği ve 1 milyar erkeğe ulaşma hedefini belirlediği 'HeForShe' küresel dayanışma hareketine destek verdiklerini de vurgulayan Timuray, "Bu hedefin yüzde 1'i olan 100 bin erkeğin HeForShe destekçileri arasında yer almasına katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Vodafone olarak, daha iyi bir gelecek için kadınların hayatın her alanında eşit olarak varlık gösterebildiği bir toplumsal yapıya ihtiyacımız olduğuna inanıyoruz." dedi.

"TELEKOMÜNİKASYON SEKTÖRÜNDE BİR İLK'E İMZA ATTIK"

Türkiye Vodafone Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Süel de şunları aktardı:

"Türkiye Vodafone Vakfı ile telekomünikasyon sektöründe bir ilk'e imza attık; çünkü, sektörümüzde sosyal sorumluluk projelerine adanmış bu ölçekte başka bir vakıf bulunmuyor. 2007'de Türkiye Vodafone Vakfı'nı kurarken bir söz vermiş ve teknolojiyi hayatın hizmetine sunarak güçlü yatırımlarla Vakfı sürekli güçlendireceğimizi söylemiştik. Bugün, sözümüzü tutmanın ve kuruluşumuzdan bu yana bir yandan 3 milyonu aşkın kişinin hayatına dokunmanın, bir yandan da toplamda 27 milyon TL değerinde sosyal yatırım yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Türkiye Vodafone Vakfı olarak, kurumsal sosyal sorumluluk çalışmalarında sürdürülebilirliğin önemine inanıyoruz. Dolayısıyla, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kadınlarımıza destek, engelli gençlerimize de umut olmaya devam edeceğiz."
CİHAN
<< Önceki Haber Türkiye Vodafone Vakfı'ndan 3 milyon kişiye 27 milyon... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER