70 bin Suriyeli daha geliyor

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Halep'in bombalandığını 70 bin mültecinin Türkiye'ye doğru yola çıktığını açıkladı. Davutoğlu, 10 bin mültecinin de sınırda beklediğini belirtti.

70 bin Suriyeli daha geliyor

Başbakan Ahmet Davutoğlu,  İngiltere’nin başkenti Londra’da başlayan 4. Suriye'ye Yardım Konferansı'nda konuştu.

Türkiye'nin mülteciler için 20 milyar Euro harcandığını kaydeden Davutoğlu, 2.5 milyon Suriyeli'nin Türkiye'de bulunduğu bilgisini verdi.

Esed rejimi ile IŞİD'in birlikte hareket ettiğini aktaran Davutoğlu, Halep'in bombalanmasının ardından 70 bin mültecinin Türkiye'ye doğru yola çıktığını açıkladı.

Başbakan Davutoğlu, Cenevre görüşmelerinin tüm çabalara rağmen başarısız olduğunu dile getirdi.

Davutoğlu konuşmasında şu ifadelere yer verdi: Suriyelilerin olmadığı bir şehir yok. Kilis'in sadece yüzde 40'ı Suriyeli. Kamplarda yaşayanlara yardım sağlayabiliyoruz. Bugüne kadar 10 milyar dolar harcadık sadece kamplarda yaşayanlar için. Diğer şehirlerde yaşayanları da hesap edersek neredeyse 20 milyar dolar harcama yapıldı. Üniversitelerimizi ve hastanelerimizi açtık Suriyelilere. Bir Suriyeli Türkiye'deki herhangi hastenede rahatça tedavi olabiliyor. Onlar bizim kardeşlerimiz, her zaman yanlarında olacağız. ABD'ye müteşekkiriz. Savaşın bu mağdurlarına yardıma devam edeceğiz. Barınağı, güvenliği ve yiyeceği olmayan Suriyeli olmayacak. İki ilke hususunda anlaşmaya varmalıyız. Birincisi Suriyelilere insani yardıma izin verilmeli. Medaya'ya kim insani yardım girişine izin vermiyorsa onlar sorumludur. Lazkiye'de hava bombardımanları devam etti Suriyelilere karşı. IŞİD gibi bir barbar terör örgütü ortaya çıktı. Esad rejimi ile bu savaş suçu işleyenlere karşı ortak tavır sergilemeliyiz. Bu sabah erken saatlerinde bir rapor geldi önüme. 10 bin yeni mülteci sınırda bekliyor. Şu an benim kalbim ülkemin sınırında. Halep'teki 3 bin kişi sınırımızı geçmeyi bekliyor. Çünkü Halep'e yönelik bir saldırı var. Halep bombalandı şu an 70 bin kişi Türkiye'ye geliyor. Savaş suçlarına karşı omuz omuza olmalıyız. Esad ve DAİŞ'in savaş suçları ne zaman durdurulacak.Bütün meslektaşlarıma çağrıda bulunuyorum. Bizim sorumluluğumuz açık kapı politikasına devam edeceğiz. Bizim kalbimiz bütçelerimizden daha büyük. Bu savaş suçu Esad ya da IŞİD'in işlediği savaş suçu ne zaman son bulacak. Sayın Cameron Türkiye sizin her zaman yanınızda olacak."
<< Önceki Haber 70 bin Suriyeli daha geliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER