Türkmenistan, Kazakistan'daki EXPO 2017 Fuarı'na katılacak

Türkmenistan, Kazakistan'daki EXPO 2017 Fuarı'na katılacak

Türkmenistan, Kazakistan'da düzenlenecek EXPO 2017 Fuarı 'na katılacak. Bununla ilgili anlaşma, Kazakistan Dışişleri Bakanı Yardımcısı ve Expo Komiseri Rapil Joşıbayev ile Türkmenistan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Dövran Orazmuradov arasında imzalandı.

Kazakistan'ın uluslararası alandaki yeni bir başarısını kanıtlayacak EXPO Fuarı'na hazırlıklarını sürdüren Rapil Joşıbayev, Türkmenistan'da temaslarda bulundu. Kazak Bakan, Türkmenistan Dışişleri Bakanı Birinci Yardımcısı Vepa Haciyev ve Türkmenistan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Dövran Orazmuradov ile bir araya geldi. Görüşmede, Türkmenistan'ın EXPO Fuarı'na katılmasına ilişkin konular ele alındı. Kazak diplomat Joşıbayev, Türkmenistan'ın kendi ülkelerinde yapılacak EXPO Fuarı'na katılmak için başvuruda bulunan ilk ülkelerden biri olduğunu kaydetti. Türkmenistan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Dövran Orazmuradov ise konuşmasında, Türkmenistan için fuar alanının merkezinde alan tahsis etmelerinden dolayı Kazak tarafına teşekkür ederek, ülkesinin yeşil enerji alanında en iyi şekilde temsil edeceğini belirtti.

Görüşmeden sonra taraflar arasında anlaşma imzalandı. Kazakistan'ın başkenti Astana'da düzenlenecke EXPO 2017 Fuarı için 55 ülke ve 13 uluslararası örgüt katılmak için resmi başvuruda bulundu. Bu konuda 18 anlaşma imzalandı.

Kazakistan, Uluslararası Sergiler Bürosu tarafından Fransa'nın başkenti Paris'te 22 Kasım 2012'de yapılan gizli oylamada Brezilya, Kanada, Rusya'nın aralarında bulunduğu 161 ülkeyi geride bırakarak EXPO 2017'in ev sahibi olmaya hak kazanmıştı.
CİHAN
<< Önceki Haber Türkmenistan, Kazakistan'daki EXPO 2017 Fuarı'na katılacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER