'Tutuklanacağız'

Demokratik Toplum Kongresi’nin (DTK) olağanüstü kongresinin ardından hakkında soruşturma başlatılarak dokunulmazlıklarının kaldırılması istenen vekillerden HDP’li Sırrı Süreyya Önder, tutuklanacaklarını öngördüğünü söyledi.

'Tutuklanacağız'

T24’ten Hazal Özvarış’a konuşan Önder, haklarında açılan soruşturma dolayısıyla dokunulmazlıklarının kaldırılacağını söyleyip, “Durum öyle gösteriyor. Ve tutuklanacağız. Ama bunun bu meselenin çözümüne hiçbir katkısı olmayacak” diye konuştu.

Dokunulmazlıklarının kaldırılması için hazırlanan fezlekenin Meclis’e gönderilerek sürecin başlatılacağını söyleyen Önder, şöyle devam etti:“Kişisel olarak HDP grubunun hiçbir vekilinin hiçbir cezaevi kaygısı, korkusu taşımadığını biliyorum. Ben de taşımıyorum. Yapacaklar bunları, ama bir Tansu Çiller derbederliği ile değil, daha sofistike yapacaklar. Önce teamülleri zorlayarak dokunulmazlık dosyalarımızı öne alacaklar, kendi oylarıyla dokunulmazlıklarımızı kaldıracaklar. Belki Meclis’ten alıp beyaz Renaultlara bindirmezler, ama mahkeme ilk duruşmada tutuklama kararı verir. Olacak olanlar bunlar.”

‘Darboğazdan çıkarır mı’

Kendilerinin tutuklanması ihtimalini hayli yüksek gören Önder, bu durumu, “Ama memleketin ihtiyacı bu mu, içine düştükleri darboğazdan çıkarır mı onları sorusunun cevabı olumsuz” diye yorumladı.

Demokratik özerkliğin bir kez daha tartışmaya sokulduğu DTK kongresinin ardından, DTK Eş Başkanları Hatip Dicle ve Selma Irmak’ın yanısıra aralarında Eş Genel Başkan Selahattin Demirtaş’ın da bulunduğu bazı HDP’li vekillere soruşturma başlatılmıştı.

Söz konusu vekiller hakkında fezleke hazırlanıp dokunmazlıklarının kaldırılması için TBMM’ye gönderilecek.

DOLMABAHÇE'DEN TUTUKLAMAYA...

Mart 2015'te Dolmabahçe Sarayı'nda AKP-HDP-İmralı üçgeninde sürdürülen görüşme trafiğinin ardından 10 maddelik bildiri okunmuş, Sırrı Süreyya Önder tarafından okunan bildirinin önemli bir bölümünün CHP'li Haluk Koç tarafından açıklanan ‘Oslo Mutabakat Metni’ olduğu ortaya çıkmıştı. Başbakan yardımcılarının nezaretinde Başbakanlık ofisinde Abdullah Öcalan'ın mesajının da okunduğu mutabakattan sonra bir yılda gelinen noktada HDP'liler şu an tutuklanmayı bekliyor.



Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER