Tutuklu gazeteci Baransu'nun eşinden sitem!

Baransu'nun eşi Nesibe Baransu, eşinin cezaevinde özellikle tecrit edilmek istendiğini ifade etti...

Tutuklu gazeteci Baransu'nun eşinden sitem!

Devletin gizli belgelerini açıklama suçlamasıyla 111 gündür tutuklu olan Taraf Gazetesi muhabiri ve köşe yazarı Mehmet Baransu'nun eşi Nesibe Baransu, eşinin cezaevinde özellikle tecrit edilmek istendiğini ifade etti.

Nesibe Baransu, tutukluluğunun 65. gününde Silivri Cezaevi'nde yeni inşa edilen bir binaya nakledilen eşinin, 9 No'lu bu binada hücrede Tecrit edilen tek tutuklu olduğunu söyledi. 

Baransu, diğer tutuklu eşleri ortak bir alanda görüşmesine rağmen, kendisinin açık görüşte emir böyle denerek ayrı bir bölümde eşiyle görüştürüldüğünü belirtti. “Mehmet'i hiçbir insan görmesin, koridorda görüşe gelirken bile kimse ile karşılaşmasın isteniyor.” diyen Baransu, sabah 9'daki görüşe yetişebilmek için gece dörtte evinden çıktığını ama artık görüş günlerine ve haftalık 10 dakika telefonla görüşme saatlerine mahkemelerin denk getirildiğini belirtiyor. “Görüş günleri ve saatleri işkenceye dönüştürülüyor.” diyen Nesibe Baransu, sivil toplum ve siyasetin medya özgürlüğüne ilgisizliğinden şikayetçi. Eşinin tutukluluğunu bazı siyasetçilerin seçim kampanyalarında kullandıktan sonra bu konuyu unuttuğunu düşünüyor. “Herkes kendini garantiye aldıktan sonra sıra bu konuya gelecek herhalde.” diyen Mehmet Baransu'nun eşi, medyadaki çifte standart konusunda da sitemkâr. Baransu'yu ziyaret etmek isteyenlerin izin başvurusu yapmaktan çekinmemesi gerektiğini söylüyor.

Zaman

<< Önceki Haber Tutuklu gazeteci Baransu'nun eşinden sitem! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER