Tutuklu polislere bayramda zulüm

17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarının ardından tutuklanan polislerin açık görüş, spor ve kütüphane izinleri cezaevi yönetimleri tarafından Ramazan Bayramı’nda engellendi.

Gözaltına alınan polislerden sahur duası

VİDEO/ARŞİV

Tutuklu polislere yönelik kötü muamele Silivri ve Sincan cezaevlerinde Ramazan Bayramında da sürdü. Ayda bir saat aileleriyle açık görüş hakkı olan tutuklulara bayramlarda da ekstradan bir saat açık görüş hakkı veriliyordu. 

AÇIK GÖRÜŞLER İPTAL

Ancak Ramazan Bayramı sebebiyle yapılacak açık görüş ile aylık açık görüş hakkı aynı haftaya denk geldiği için Silivri ve Sincan cezaevi yönetimleri, tutuklulara verilen 1 saatlik açık görüş hakkını engelledi. Ayrıca açık görüş hakkının yanı sıra tutuklu polislerin aylık spor ve kütüphane izinlerinin de bayram gerekçesiyle kaldırıldığı öğrenildi.Tutuklu polislerin avukatlarından Ömer Turanlı, Silivri Cezaevi çıkışında yaptığı açıklamada müvekkillerinin en insani haklarının gasp edildiğini belirtti. 

MUTLU ETMEK GEREKİYOR

Turanlı, “Bayramda insanları mutlu edecek şeyler yapılır. Ancak burada insanlara bayram zehir ediliyor. Bayram nedeniyle en azılı hükümlülere dahi verilen açık görüş hakkı tutuklu polislerden esirgeniyor. Bu yetmemiş gibi aylık spor ve kütüphane izinleri de durduruldu. Bu insanlar bayramı en ağır şartlar altındaki hücrelerinde geçirecek” dedi.

BAYRAM RUHUNA AYKIRI

Avukat Kemal Şimşek de yapılan işlemin hukuki, ahlaki ve İslami değerleri ayaklar altına aldığını kaydetti. Müslümanların Müslüman'a zulmettiğini belirten Şimşek, “Bu yapılan bayramın ruhuna aykırı. Bunu millet olarak ayıplamamız lazım” diye konuştu.   

ÖZGÜR DÜŞÜNCE
<< Önceki Haber Tutuklu polislere bayramda zulüm Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER