Üç günlük haksız gözaltıya 500 lira tazminat


Sakarya'da sahte evraklarla zimmete para geçirildiği iddialarıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında üç gün gözaltında tutulup serbest bırakıldıktan sonra hakkında takipsizlik kararı verilen kişi, haksız gözaltı için açtığı davada 500 lira tazminat kazandı. Mağdur vatandaş, 500 liralık tazminat kararını Yargıtay'a taşıdı.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Şube ekiplerince 2013 yılında sahte evraklarla zimmete para geçirildiği iddialarıyla ilgili yürütülen bir soruşturma kapsamında S.C., gözaltına alındı. Üç gün gözaltında tutulan S.C., serbest bırakıldı.

Soruşturma sonucunda S.C. hakkında takipsizlik kararı verildi. Kararın kesinleşmesinin ardından S.C., haksız yere gözaltında tutulduğu için hazineye 2 bin liralık tazminat davası açtı.

Sakarya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, S.C.'nin avukatı, açtıkları davanın manevi tazminat talebiyle sınırlı olduğunu kaydederek; "Maddi bir talebimiz yoktur. Müvekkilimiz bir suçun soruşturmasında üç gün gözaltında kalmış. Bilahare takipsizlik kararı verilmiştir. Bu sebeple manevi tazminata hükmedilmesini talep ediyoruz." diye konuştu.

Cumhuriyet savcısı da davacının talebinin kabul edilmesini ve tazminata hükmedilmesini istedi.

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, S.C.'nin talebini kısmen kabul ederek 500 TL manevi tazminat ödenmesini kararlaştırdı.

Tazminatı az bulan S.C., kararı Yargıtay'a temyize götürdü. CİHAN
<< Önceki Haber Üç günlük haksız gözaltıya 500 lira tazminat Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER