Ukrayna'da savaşan Rus gönüllüler Suriye'ye gidebilir

Ukrayna'da savaşan Rus gönüllüler Suriye'ye gidebilir

Duma Savunma Komisyonu Başkanı Amiral Vladimir Komoyedov, Ukrayna'da kabiliyetlerini geliştiren gönüllü ve paralı Rus askerlerin Suriye lideri Başşar Esed güçleri ile birlikte savaşabileceklerini söyledi.

Interfax'a öze konuşan Komoyedov, "Rus gönüllü askerlerin Suriye ordusu içinde yer alması muhtemel. Gönüllüler için cazip olan ne olabilir? Elbette para…" dedi. Interfax'a göre günlüğü 50 dolardan gönüllü savaşçı bulma imkânı var.

Rusya Federasyonu'na bağlı Çeçenistan Cumhuriyeti lideri Ramazan Kadirov'un Çeçenlerin Suriye'de savaşmaya hazır olduğunu açıklamasının ardından Komoyedov'dan benzer değerlendirmelerin gelmesi dikkat çekti.

Muhalif Komünist Parti milletvekili Komoyedov, Suriye sahillerinin abluka altına alınması ve mühimmat sevkiyatı için Karadeniz Filosunun da kullanılabileceğini belirtti. Terör örgütü grupların sahilden çok içerde olduğuna da dikkat çeken Rus yetkiliye göre, gemilerden fırlatılacak füzeler terör örgütü hedeflerinin imhasında etkili olmaz.

Kremlin, Rusya'nın Suriye'de kara operasyonu düşünmediğini, Suriye ordusuna sadece havadan destek sağlayacaklarını açıklamıştı. Rusya parlamentosu üst kanadı Federasyon Konseyi de 30 Eylül'de gerçekleştirdiği oturumda sadece hava kuvvetlerinin yurt dışı operasyonlarda kullanılması iznini vermişti. CİHAN
<< Önceki Haber Ukrayna'da savaşan Rus gönüllüler Suriye'ye gidebilir Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER