'Ülkemiz baskı, korku ve sindirmeden sonra 8 Haziran'da bir nefes aldı'


CHP'nin Antalya'da ön seçiminde halkın doktoru unvanıyla birinci sıradan milletvekili olan Dr. Niyazi Nefi Kara, 7 Haziran seçimleri sonrası insanların baskılardan sonra bir nefes aldığını söyledi.

Seçim öncesi ülkenin gidişatından endişe ve korku duymaya başladığını vurgulayan Kara, "Seçim sonucunda ülkemiz rahat bir nefes aldı. İnsanlar ciddi baskı ve korku içinde seçime giderek oyunu kullandı. İnsanların yarın halimiz korkusu seçim sonrası rahat bir nefes aldırdı. 7 Haziran seçimleri ülkeye nefes aldırdı. İnsanlardaki 6 Haziran'daki korku ve baskı kalktı. Ülkemiz baskı, korku ve sindirmeden sonra 8 Haziran'da oh be diyerek nefes aldı." dedi.

7 Haziran seçimlerinde CHP'nin Antalya 1. sıra milletvekili adayı beyin cerrahı Kara, Gazipaşa ve Alanya'dan sonra Manavgat'ta partililerle bir araya gelerek seçim sonuçlarını değerlendirdi. CHP Manavgat İlçe Başkanlığı'nı ziyaret eden Kara, parti binasında İlçe Başkanı Ahmet Öztürk ile CHP'li Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen'le birlikte basın toplantısı düzenledi. CHP'den 25. dönem Antalya milletvekili olarak Meclis'e giren Kara, seçimde partilerine destek veren herkese teşekkür etti.

7 Haziran'da partilerini tek başına iktidara taşıyamamanın üzüntüsünü yaşadıklarını belirten Kara, devletin bütün imkanlarını kullanarak ve her türlü baskı ve sindirme karşısında iyi bir çalışma yaparak Antalya'dan 5 milletvekili Meclis'e girmesini sağladıkları için kendilerini kısmen başarılı gördüklerini kaydetti.

Devletin her türlü imkanlarını kullananlara karşı kendi imkanlarıyla mücadele etme başarısı gösterdiklerinin altını çizen Kara, "Elbette bir seçimin başarısı partimiz CHP'nin tek başına iktidara gelmesiydi. O gün gelinceye kadar ve partimiz tek başına iktidara taşınıncaya kadar kendimizi başarılı görmeyeceğiz. İnanın, bu seçimde devletin bütün imkanlarını hoyratça kullanan firavunu bir siyasal iktidara karşı kendi imkanlarımızla mücadele etmeye çalıştık. Kısmen de başarılı olduk. Antalya Antalya Büyükşehir Belediyesi, ASAT, bütün imkanlarını seçim için kullandı. Siyasi iktidar ve Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından muhtarlar, kurum müdürleri ve devlet memurları baskı altında tutuldu. İnsanlar başımıza bir iş gelir diye korkutuldu. Antalya Büyükşehir Belediyesi Antalya'nın kırsalın insanlara iş bulma vaadiyle, taşeron işçilerde oy vermezseniz işten atılma korkusuyla tehdit edildi. Ziyaretlerde o korkuyu insanların yüzlerinde gördük. Biz elimizden gelen çalışmayı yaptığımıza inanıyoruz. Tabi birde bu seçimde öncelik iktidarın gitmesiyle ilgiliydi. Seçmen ona göre strateji belirledi. Ona göre oyunu kullandı. Seçim sonunda halkımız rahat bir nefes aldı. Korkulardan kurtuldu." diye konuştu.

Ayaklar altına alınan hukukun yeniden tesis edilmesi milli değerlerin yeniden ayağa kaldırılması hususunda gerek iktidar ortağı olma gerek muhalefette kalma noktasında ellerini taşın altına koymaya hazır olduklarını belirten Kara, seçim sonuçlarının aynı zamanda ülke nereye gidiyor diyen insaf sahibi AKP'lileride rahatlattığını savundu.

Ön seçimde ve 7 Haziran seçimlerine kadar halka ne göz vermişlerse hep arkalarında olduklarını belirten Kara, hiç bir zaman halka rağmen bir siyaset yapmayacağını Ankara'da aşamayacağı bir konu olduğunda Antalya'ya gelerek kendisine yetki veren insanlara sorarak çözüme kavuşturacağını kaydetti.

Siyasi iktidarın korku, sindirme, ayrıştırma, hakaret, kutuplaştırma, yalan, iftira ve ötekileştirme söyleminin toplumda tedavisi uzun yıllar alacak derin yaralar oluşturduğunun altını çizen Kara, "Çok şükür o korku yıkıldı. İnsanların pazartesinden itibaren yüzü gülmeye başladı. İktidar acımasızca bir seçim çalışması yaptı. Devletin bütün imkanlarını sonuna kadar kullanarak insanlar üzerinde psikolojik baskı oluşturdular. Ama yinede yıkıldılar. Halkımız iktidarın şımarıklığı ve küstahlığına bir ders verdi." ifadesini kullandı. CİHAN
<< Önceki Haber 'Ülkemiz baskı, korku ve sindirmeden sonra 8 Haziran'da... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER