Ülkücüler'den Türkmenler için Rusya Büyükelçiliği önünde eylem


Son günlerde Suriye'deki Türkmen Dağı bölgesindeki Türkmenlere yönelik operasyonları protesto etmek isteyen ülkücüler, Rusya Büyükelçiliği önünde eylem yaptı. Eylemde konuşan Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz, "Canımız kanımız, öz kardeşlerimiz, Türkmen kardeşlerimiz Irak'ta, Suriye'de maalesef uzun bir süredir vahşetle karşı karşıya kalmaktadırlar" dedi.

Suriye'nin Türkmen Dağı bölgesine yönelik Esed yönetimi ve Rusya tarafından ortak sürdürülen operasyonu protesto etmek isteyen ülkücüler, gece saatlerinde Çankaya Karyağdı Sokak'ta bulunan Rusya Büyükelçiliği önünde toplandı. Atatürk Bulvarı'ndan Karyağdı Sokak'a kadar yürüyen protestocu gruba Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz da eşlik etti.

Elçiliğe yakın bir nokta duran grup, attıkları sloganlar sonrasında basın açıklamasına geçti. Burada konuya ilgili basın açıklaması yapan Kılavuz, "Canımız kanımız, öz kardeşlerimiz, Türkmen kardeşlerimiz Irak'ta Suriye'de maalesef uzun bir süredir vahşetle karşı karşıya kalmaktadırlar. Bu manada gün geçtikçe soydaşlarımız alçakça, namussuzca, şerefsizce şehit edilmektedir. Özellikle son günlerde Suriye'nin Türkmen Dağı bölgesinde mücadele veren yiğit soydaşlarımız havadan katil Rusya tarafından bombalanaraktan şehit edilmekte, karadan ise maalesef İran ve Suriye tarafından soydaşlarımız bombalarla ağır bir kuşatma ile karşı karşıya kalmaktadırlar. Bu manada soydaşlarımızın yanında her zaman olmayı ülkücülüğümüz ve Türk milliyetçiliğimizin esaslarından saymışız. Bu Türkiye'nin her bir ilinde ilçesinde Türkmen soydaşlarımız için saat 21.00 itibariyle katil Rusya'yı, katil Esed'i ve katil İran'ı protesto etmek amacıyla şehir meydanlarında, ilçe meydanlarında hukuksal olarak demokratik hakkımızı ortaya koymaktayız. Bugün sonrasında Türkiye'de özellikle Türkmen Dağı'ndaki soydaşlarımız için 10 günlük zaman zarfı içeresinde yardım kampanyamız bugün itibariyle başlamıştır. Soydaşlarımıza her türlü yardımı toparlayıp şimdiye kadar 1 milyonun üzerindeki yapmış olduğumuz yardımı Allah'ın izniyle çok daha fazlasıyla ortaya koyacağız." ifadelerine yer verdi.

Toplanan kalabalık, basın açıklaması sonrasında dağılırken, Çevik Kuvvet ekipleri de büyükelçiliğin yakınında TOMA'lar eşliğinde güvenlik önlemi aldı. Grup, geldikleri yere tekrar sloganlar atarak geri döndü. CİHAN
<< Önceki Haber Ülkücüler'den Türkmenler için Rusya Büyükelçiliği... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER