UMUD: 18 yaşından küçük çocuklara tütün ve tek sigara satılıyor


Madde Bağımlılığı ile Mücadele Derneği (UMUD) İl Temsilcisi Kemal Baykara, ilde tütün satan iş yerlerinin sayısının mantar gibi arttığını, Valilik İl Tütün Kurulu'nun ise bu konuda çalışma yapmadığını söyledi.

Özellikle okul çıkışlarında toplu sigara içen öğrencilerin, kafe, internet kafe gibi mekanlarda göz göre göre zehirlendiğini ifade eden Baykara, "Gitsinler baksınlar bir saat beklesinler buralar 'vızır vızır' çalışıyor. Çoğu öğrenci, 18 yaşından küçük çocukların buralardan tütün, tek sigara aldığını görecekler. Adam koymuş önüne tütünü harıl harıl çalışıyor. Ancak, çalışma yok, takip yok." dedi.

Tütün Kurulu'nun bu konuda çalışma yaptığına dair somut bir şey göremediklerini ifade eden Kemal Baykara, kapalı mekanlarda içilen sigara oranının arttığına dikkat çekti.

UMUD İL Temsilcisi, sözlerini şöyle tamamladı: "Acilen bu tür iş yerlerinin açılabilmesi için şartların yeniden düzenlenmesi gerekiyor. Üç bin beş bin lirası olan vatandaş kolaylıkla belediyeden izin alarak bu iş yerlerini açabilmektedir. Ucuz yerli tütünün kına, kükürt ve asitle açık sarı hale getirilip yüksek fiyatla satılması bu iş yerlerinin albenisini artırmaktadır." CİHAN
<< Önceki Haber UMUD: 18 yaşından küçük çocuklara tütün ve tek sigara... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER