Üniversite çalışanlarına elektronik belge yönetim sistemi eğitimi verildi

Üniversite çalışanlarına elektronik belge yönetim sistemi eğitimi verildi

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) çalışanlarına, Başbakanlık Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü Arşiv Uzmanları Hakan Dede ile Selman Solhan tarafından Elektronik Belge Yönetim Sistemi (EBYS) bilgilendirme eğitimi verildi.

ÇÜ Genel Sekreterliği'nce organize edilen EBYS eğitimine üniversitenin farklı birimlerinde görev yapan yönetici ve personeller katıldı. Mithat Özsan Amfisi'nde gerçekleşen eğitimlerin öncesinde konuşan ÇÜ Genel Sekreter Yardımcısı Süleyman Hilmi Çağlar, tüm işlemleri 13 Nisan itibariyle geçtikleri EBYS ile yaptıklarını belirtti.
Çağlar, bu eğitimle ilk kullanıcılar yani yazıları yazan personellere 'Standart Dosya Planı, EBYS ve Resmi Yazışma Kuralları' ile ilgili genel çerçevede bilgi aktarımının sağlanacağını söyledi.

İlk olarak personellere Uzman Hakan Dede, devlet teşkilatı numarası (oluşumu – kurallar) standart dosya planı ve ilgili kavramların tanımı ile 2005/7 sayılı genelge ile standart dosya planı amaçları ve kazanımları hakkında bilgi aktardı. Dede 'dosya planı kodlarının oluşumu, kurallar, uyarılar ve örnek uygulamalar', 'dosya planına göre dosyalama ve klasörleme' konularıyla ilgili de geniş kapsamlı sunum yaptı.

Öğleden sonra yapılan ikinci oturumda ise Uzman Eğitimci Selman Solhan, 'belge ve belge yönetimi', 'elektronik belge yönetiminin gerekliliği ve kazanımları', 'elektronik belge yönetiminde kullanıcının rolü', 'TS 13298 numaralı elektronik belge standardının oluşumu, 'ilgili kanun, yönetmelik ve genelgeler', 'Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü'nün rolü ve faaliyetleri' hakkında bilgiler verdi. CİHAN
<< Önceki Haber Üniversite çalışanlarına elektronik belge yönetim... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER