'Üretici antibiyotikli süt konusunda hassas davranmıyor'

'Üretici antibiyotikli süt konusunda hassas davranmıyor'

ANTALYA (CİHAN)- Manavgat Süt ve Süt Ürünleri Üretici Birliği (MASÜB) Başkanı Bilal Ay, süt üreticisinin, hayvanlarda antibiyotik kullanımına dikkat etmediğini ve ilaç kalıntılı sütler noktasında gereken hassasiyeti göstermediğini söyledi. Süt alımları öncesinde antibiyotik kalıntısı olup-olmadığını anlamak için analiz yaptıklarını ve her bir analize 7-8 TL harcadıklarını ifade eden Ay, birliğin 96 numune için günlük 700 TL'ye yakın test ücreti ödediğini aktardı.

Üreticiden aldıkları her süt ürünü öncesinde numune alımı ve test yapıldığını, testin 3 dakikada sonuçlandığını söyleyen Bilal Ay, antibiyotikli süt teslim eden bir üreticinin o an süt tankına temiz süt veren diğer üreticilerin de sütlerinin zayi olmasına sebep olduğunu vurguladı. Üreticileri uyaran Ay, "1 lite antibiyotikli sütün soğutma tankına girmesi bütün tanktaki sütün çöpe dökülmesi anlamına geliyor." dedi. Ay, numunesinde antibiyotik çıkan üreticiden süt alımını iptal edildiğini ve o gün zarar masraflarını da kendisine ödettiklerini ifade etti.

Antibiyok içeren sütlerden peynir, yoğurt gibi fermente ürünler elde edilemediğini kaydeden Ay, fermantasyon yaparak ürün oluşumunu sağlayan bakterilerin antibiyotikli ortamda gelişmediğini, antibiyotik kalıntılarına alerjisi olan insanların antibiyotikli süt tüketmeleri durumunda alerjik reaksiyonlar görülebileceğini dile getirdi. CİHAN
<< Önceki Haber 'Üretici antibiyotikli süt konusunda hassas davranmıyor' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER