Usulsüz dinleme soruşturmasına ziraat mühendisi profesör de dahil edildi


Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü usulsüz dinleme soruşturmasında ziraat mühendisi olan öğretim görevlisi profesör de yer alıyor. AK Parti hükümetleri döneminde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına mera ıslahı ile ilgili bilimsel destek veren profesörün Kayseri'deki ofisi ve evinde polis baskınıyla arama yapıldı.

Erzurum Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Erciyes Üniversitesi Seyrani Ziraat Fakültesi'nde öğretim üyeliği, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nda mera ıslahı için bilimsel danışmanlık görevi üstlenen ziraat mühendisi profesör için savcılık tarafından usulsüz dinleme soruşturması kapsamında gözaltı kararı verildi. Emekli olduktan sonra tarım alanında bilimsel çalışmalar yapmak için Erciyes Teknopark'ta ofis açan Prof. Dr. Y.S.'nin ofisi ve evinde usulsüz dinleme soruşturması kapsamında arama yapıldı. İş gereği 20 gün önce yurt dışına çıktığı belirtilen profesör hakkında savcılığın yakalama kararı çıkarttığı belirtiliyor.

Prof. Dr. Y.S., Türkiye genelindeki mera alanlarının ıslahı ile ilgili AK Parti hükümetleri döneminde bakanlığa danışmanlık hizmeti vermişti. Erzurum, Erzincan, Ağrı, Van, Ardahan, Iğdır, Kars, Kayseri ve Nevşehir illerini kapsayan bölgedeki toplam 54 mera ıslahı ve amenajmanı projelerini koordine ederek Bakanlığın mera ıslahı ile ilgili önemli başarı elde etmesini sağlamıştı. Mera ıslahı ile ilgili çalışmalarda halen destek oluyor ve tarımsal alanda bilimsel çalışmalar için Erciyes Teknopark'ta ofisi bulunuyordu. CİHAN
<< Önceki Haber Usulsüz dinleme soruşturmasına ziraat mühendisi profesör... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER