Uygulamalı Çukurova Tarım Fuarı açılıyor


Adana'da yarın başlayıp 20 Eylül'e kadar devam edecek Uygulamalı Çukurova Tarım Fuarı, Çukobirlik tesislerinde gerçekleştirilecek.

Elka Fuarcılık tarafından, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Türkiye Ziraat Odaları Birliği, KOSGEB, DOĞAKA destekleri ve Çukobirlik iş birliği ile gerçekleştirilecek fuar, Türkiye'de düzenlenen diğer tarım fuarlarından farklı olarak, firmalara hem kapalı sergileme hem de uygulama imkanı sunacak.

Elka Fuarcılık Genel Müdürü M. Bülent Yamaç, "Alışılan fuarcılık anlayışına farklı bir soluk getirmek için yola çıktık. Sadece ürün ve hizmeti sergilemenin ötesine geçmek için 22 bin metre kapalı alan yanında 5 bin metrekare açık sergileme alanı ve 80 dönümü kapsayan, dünyaca ünlü, gelişmiş fuarların vazgeçilmezi olan 'uygulama tarlası projesini Çukurova Bölgesi için hayata geçiriyoruz. Bölgenin en büyük tek parça kapalı salonu olma özelliğindeki ilk fuar alanını da sektöre kazandırmanın heyecanını yaşıyoruz. Elka Fuarcılık, gücünü ve deneyimini, 10 ili kapsayan 34 kooperatifi ile 36 bin üretici ortağı ile Çukobirlik ile birleştirdi." dedi.

Sadece 60 gün içinde hedeflenen tüm alanın satışlarının bittiğini kaydeden Yamaç, "Çukurova Tarım Fuarı'na inanarak bizlere destek veren 230 firma ve firma temsilcisi başta olmak üzere, tüm çiftçilerimize, iş dünyasına, bürokrat ve STK temsilcilerine teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.

16- 20 Eylül 2015 tarihleri arasında düzenlenecek fuara, KKTC, Irak, İran başta olmak üzere yurtdışından ve yurt içinden 50 binin üzerinde ziyaretçi bekleniyor.
CİHAN
<< Önceki Haber Uygulamalı Çukurova Tarım Fuarı açılıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER