Vakfın Başkanı yapılanlara isyan etti!

Antalya'da Rasanet Gençlik Vakfı'na polis tarafından yapılan baskının ardından kamera karşısına geçen vakıf başkanı Hasan Yılmaz, "Evlerimize baskınlar yapıldı. Sanki uyuşturucu arıyormuş gibi arama yaptılar. Keşke bunları görünceye kadar ölseydim" diye konuştu.

Vakfın Başkanı yapılanlara isyan etti!

Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri, dün sabah saatlerinde Üçgen Mahallesi, Tonguç Caddesi üzerinde Antalya Rasanet Gençlik Vakfı'nın bulunduğu binaya operasyon düzenledi. Yaklaşık 5 saat vakıfta arama yapan polis, 3 büyük koli evrak ve bilgisayar hard diskleriyle binadan ayrıldı.

Baskının ardından bugün kameralar karşısına geçen Antalya Rasanet Gençlik Vakfı Başkanı Hasan Yılmaz, kendilerine yapılanı haksızlık olarak değerlendirdi. Hasan Yılmaz, 1977 yılında kurulan vakfın şimdiye kadar okullar, yuvalar, yurtlar kurarak genç nesiller yetiştirdiğini aktardı. Vakfın faaliyetlerine halen devam ettiğini söyleyen Yılmaz, şöyle konuştu:

"Vakfımız şu an öğrenci yurtları ve burs hizmetleri ile eğitim faaliyetlerine yoğun şekilde devam ediyor. Bunun yanında her yıl yüzlerce öğrenciye burs hizmeti sağlarken gıda yardımları ile ihtiyaç sahiplerine destek olmaya devam ediyor. Biz menfaet temin etmeyi bırakın, cebimizdeki parayı sonuna kadar vakfa harcıyoruz. Biz bunları yaparken dün sabah saatlerinde vakfa ve evlere gelen polisler 8 ayrı noktada arama yaptı. Bu aramalarda benim evim dahil olmak üzere bütün arkadaşların evinde en ince detayına, yatak odasına kadar arama yaptılar. Sanki uyuşturucu arıyormuş gibi her tarafa baktılar. Yaklaşık 5 saat süren aramalarda 3 büyük koli ve bilgisayar hard disklerine ceşitli vaaz Cd'lerine Kur'an'ı Kerim, cevşen ve şiirlerin yazılı bulunduğu karalama kâğıtlarına kadar el koydular."

Yapılan aramanın bir gözdağı olduğunu ve haksızlık yapıldığını düşündüklerini kaydeden Hasan Yılmaz, "Onca hizmet karşısında gördüğümüz zülümdür. Canımız çok yandı. Keşke bunları görünceye kadar ölseydim" dedi.

Toplantıda söz alan vakfın eski başkanı Hüseyin Tulpar ise "Biz bu vakfı kurarken iki elin parmağını geçmeyecek kadar insan vardı. Yavrularımızı sokaktan kurtarıp yüksek ahlaki değerler içeren bir eğitim sistemi için eğittik. Perişan, rastgele bir hayat yaşayan yavrular önce kendilerini kazandı, sonra da aileleri için önemli bir birey oldular" diye konuştu.

Polisin yaptığı aramayla ilgili kısa bir açıklama yapan avukat Ammar Yılmaz da "Biz hala şikayetin konusunu anlayamadık. Polise sormamıza rağmen cevap alamadık. Asılsız bir sürü suçlama duyduk. Kanun nezdinde hakkımızı arayacağız" dedi.
<< Önceki Haber Vakfın Başkanı yapılanlara isyan etti! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER