Vali Şentürk: Tüketici hakları ilk defa 'Ahilik Sistemi' ile dengede tutuldu


Kırşehir Valisi Necati Şentürk, hem tüketicinin hem üreticinin haklarının dünyada ilk defa Ahilik sistemi ile dengede tutulduğunu söyledi.

Kırşehir Valisi Necati Şentürk, Ticaret İl Müdürü Mahmut Dalgalı başkanlığındaki heyetin '15 Mart Dünya Tüketiciler Günü' nedeniyle ziyarette yaptığı konuşmada, her yıl 15-21 Mart tarihlerinin 'Tüketiciyi Koruma Haftası' olarak kutlandığını hatırlattı. Hem tüketicinin hem de üreticinin haklarının dünyada ilk defa Ahilik sistemi ile dengede tutulduğunu belirten Vali Şentürk, "Ahilerin meydana getirdiği iktisadi ve ahlaki sistemde esnafın pabucunun dama atılması, yolsuz ilan edilmesi, gönül kırgınlığı gibi tüketiciyi koruyan müesseseler mevcuttur. Ahilikte rekabet yoktur. Kim daha iyi mal üretiyorsa ona gıpta edilir. Ahilik geleneğinde, üretimde mal ve can ortaklığı felsefesi hâkimdir. Ahilikte ortak üretip kardeşçe paylaşmak esastır. Ahilik sistemi, bütün alanlarda olduğu gibi dünyanın bugün bile erişemediği ahlaki ve hukuki sistemleri bundan 700 yıl önce Kırşehir'de ve Anadolu'da uygulamış olan bir medeniyet projesidir. 15 Mart Dünya Tüketiciler Günü de toplumda bir farkındalık oluşturmak maksadıyla kutlanmaktadır. Bu vesileyle 15 Mart Dünya Tüketiciler Günü'nü kutluyorum." dedi.

Ziyaret, Vali Necati Şentürk tarafından, Tüketiciyi Koruma Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen resim yarışmasında birinci olan lise öğrencisi Nazik Polatlı'ya hediye verilmesi ile sona erdi.
CİHAN
<< Önceki Haber Vali Şentürk: Tüketici hakları ilk defa 'Ahilik Sistemi'... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER