Vali Yaman: Düşünce coğrafyanızı sloganlarla değil, araştırmayla geliştirin


Balıkesir Üniversitesi (BAÜ)'nün akademik yıl açılış töreninde öğrencilere seslenen Balıkesir Valisi Mustafa Yaman, bilginin peşinde olmalarını ve daha çok çalışmalarını istedi. Öğrencilerden, insanları ve ülkeyi sevmelerini isteyen Yaman, "Yunus'un diliyle konuşun, hoşgörülü olun, ötekileştirmeden birbirinizi anlamaya çalışmaya zaman ayırın. Düşünce coğrafyanızı sloganlarla değil, araştırma ve geliştirmeyle geliştirin." dedi.

BAÜ akademik yıl açılış töreninde, YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay tarafından ilk ders verildi. Çağış Kampüsü'ndeki BAÜ Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene CHP Mehmet Tüm, MHP Milletvekili Recep Çetin, Vali Yaman, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Osman Yenidoğan, BAÜ Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, Prof. Dr. Günay, belediye başkanları, daire müdürleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı'nın ardından, üniversiteyi tanıtan bir sinevizyon gösterisi yapıldı. Rektör Özdemir ise konuşmasında üniversitedeki çalışmalar hakkında bilgi verdi. Yüz yılı aşan eğitim deneyimi üzerine 1992 yılında kurulan BAÜ'nün dinamik, öncü ve örnek bir üniversite olma gayretini sürdürdüğünü belirterek, Bandırma'daki Onyedi Eylül Üniversitesi'nin kuruluşundan bahsetti. BAÜ'nün 9 fakülte, 4 enstitü, 4 yüksekokul, 12 meslek yüksekokulu 17 araştırma ve uygulama merkezinden oluştuğunu ifade eden Özdemir, "Üniversitemizde, bini aşan akademik kadro ve 700 civarında idari personel görev yapmaktadır. 35 bini aşan toplam kayıtlı öğrencimizin 25 bini, il merkezindeki birimlerde eğitim görmektedir. Kampüsteki fakülte ve yüksekokullarda ise 21 bin civarında öğrencimiz kayıtlı bulunmaktadır." dedi. BAÜ Tıp Fakültesi eğitim binası ile Mühendislik-Mimarlık Fakültesi ek binaları inşaatının 2016 yılı sonunda tamamlanmasının hedeflendiği bilgisini veren Rektör Özdemir, "Güzel Sanatlar Fakültesi, İlahiyat Fakültesi ve Sağlık Yüksekokulu'nun, kendilerine ait binası bulunmamaktadır. Kampüs camisinin çevre düzenlemesi tamamlanmak üzeredir. Nihayet heyecanla beklenen BAÜ Teknokent yönetici şirketinin kuruluşu gerçekleştirildi. Bundan sonra talep toplama ve yönetim binasının inşasına başlanacaktır." şeklinde konuştu. Faaliyetleri de anlatan Özdemir, yeni dönemin başarı ve esenlikle geçmesi temennisinde bulundu.

'ÜNİVERSİTELERİN MİSYONU BİLGİ ÜRETMEKTİR'

Vali Yaman ise üniversitelerin toplumun yarınlarına dönük umutlarını, düşüncelerini, özlem ve yaşam biçemlerini programlarına alarak, bir anlamda geleceği inşa ettiğini söyledi. Üniversitelerin ülkenin kalkınması için gerekli insan gücünü yetiştirdiğini belirterek, "Diğer taraftan da inançlara, düşüncelere özgür ve bu evrensel düşüncelerin birlikte yaşama ve ötekini anlama kültürünün yerleşmesine önemli katkılar sağlarlar. Bu katkı, özellikle de son yıllarda gittikçe gelişmektedir. Üniversitelerin misyonu bilgi üretmektir ancak toplumla paylaşılmayan bilgi, kendi kozasında kalır ve değersizleşir. Bu nedenle özellikle üniversite-sanayi işbirliğine özel önem göstermeliyiz." ifadelerini kullandı. Öğrencilere de seslenen Yaman, bilginin peşinde olmaları ve daha çok çalışmaları tavsiyesinde bulundu. Öğrencilerden insanları ve ülkeyi sevmelerini isteyerek, "Yunus'un diliyle konuşun, hoşgörülü olun, ötekileştirmeden birbirinizi anlamaya zaman ayırın. Düşünce coğrafyanızı sloganlarla değil, araştırma ve geliştirmeyle geliştirin. 2015-2016 eğitim öğretim yılı hem ilimize hem ülkemize hayırlı uğurlu olsun." dedi.

Konuşmaların ardından BAÜ fakültelerine birinci olarak yerleştirilen Çisem Coşkun, Muhammet Yıldız, Sümeyra Aknaz, Fatmagül Çelik, Ayşenur Kumlucu ve Ali Canlı'ya belgeleri, YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Günay tarafından verildi. Törenin sonunda Prof. Dr. Günay tarafından, "Tarihsel Süreçte Üniversitenin Anlamı ve Türkiye'deki Yükseköğretim" konulu ilk ders verildi. CİHAN
<< Önceki Haber Vali Yaman: Düşünce coğrafyanızı sloganlarla değil,... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER