Vatandaşlara 5 bin adet ıhlamur ve kestane fidanı dağıtıldı


Zonguldak'ta Orman Bölge Müdürlüğü tarafından 5 bin adet ıhlamur ve kestane fidanı dağıtıldı.

21 Mart Dünya Ormancılık günü etkinlikleri kapsamında Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü tarafından valilik önünde çelenk koyma töreni düzenlendi. Düzenlenen çelenk koyma törenine, Orman Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel, İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mustafa Türkmen, İl Sağlık Müdürü Bilal Cin ile diğer daire müdürleri katıldı.

Orman Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel, ormanların yangın, zehirli gazlar ve böcek tehditlerine karşı korunması gerektiğini belirterek, "1971'de sanayileşmenin karşısında yok olan ormanlarımızı tekrar hayata kavuşturmak için bütün uluslar harekete geçti. Bu büyük yok oluş karşısında önlem alma gereksinimini dile getirmeye başlayan bütün dünya milletleri, orman sevgisini ve ormanları çoğaltmak için Güney Yarım Küre'de sonbaharın, Kuzey Yarım Küre'de ilkbaharın başlangıç günü olan 21 Mart'ı, Dünya Ormancılık Günü olarak kabul etti ve her yıl bugünden başlamak üzere Orman Haftası olarak kutlamaya başlandı. Ormanlarımız hayatımıza doğrudan etki eden her derde deva bir ilaç gibidir. Onlar birer oksijen ve yağmur fabrikasıdır. Dünyada her yıl kağıt tüketiminin yarısı geri kazanılırsa, Türkiye yüz ölçümü büyüklüğünde ormanlık alan yok olmaktan kurtarılmış olur." dedi.

ZONGULDAK ORMAN AÇISINDAN ZENGİN

Zonguldak'ın orman varlığı açısından zengin olduğunu ifade eden Beşel, sözlerini şöyle sürdürdü: "Orman varlığı açısından çok büyük bir potansiyeli barındıran Zonguldak'ta, köylerin tamamına yakını orman köyüdür. Yüzlerce yıldır ormanlardan çok çeşitli gereksinimlerini karşılayan orman köylüsü, aynı zamanda bu güne kadar ormanların korunmasında ve bu günlere gelmesinde önemli bir görevi yerine getirmiştir. Zonguldak ormanlarının Karadeniz'in ekolojik bütünlüğünün ve gelişiminin sağlanmasında önemli fonksiyonları vardır. Ormanlarımızda ayrıca; odun dışı orman ürünleri olarak kestane, defne, ıhlamur, yosun gibi ürünler açısından da zengin bir potansiyelin mevcuttur ve Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü olarak bu potansiyelin değerlendirilerek köylü vatandaşımız başta olmak üzere milli ekonomiye katkı sağlanmasında ekoturizmle entegre bir anlayışla görevimizi yerine getirmeye devam edeceğiz"

Orman Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel ve beraberindeki heyet, Zonguldak Valisi Ali Kaban'ı makamında ziyaret etti. Beşel, Vali Kaban'a bir adet çam ormanı hediye etti.

Daha sonra vatandaşlara ıhlamur ve kestane fidanı dağıtıldı. Vatandaşlar, dağıtılan fidanları almak için yoğun ilgi gösterdi.
CİHAN

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER