Veli Ağbaba: AVM ve zincir mağaza terörü yaşanıyor


CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya'da açılan alışveriş merkezleri ile zincir marketlerin küçük esnafı bitirmeye başladığını belirtti.

Veli Ağbaba, yaptığı yazılı açıklamada, Malatya'daki devam eden yatırımların tamamlanamaması ile yeni alışveriş merkezleri açılmasını değerlendirdi. İl genelinde devam eden yol, kanal ve stadyum projesi gibi projelerin bir türlü tamamlanamadığına dikkat çeken Ağbaba, ihaleleri alan müteahhitlerin enteresan şekilde iflas ettiğine dikkat çekti. Kentin trafiğini rahatlatacak bir çevre yolunun hala inşa edilemediğini ifade eden Ağbaba, "Hâlâ çevre yolu olmayan tek şehir Malatya. Yatırımların azlığı yetmiyormuş gibi yapılan yatırımlar da bitirilemiyor. Özellikle, iş alan müteahhitler ne hikmetse Malatya'nın ihalelerinde iflas ediyorlar. Bu da yanlış ihale yöntemleri sonucunda oluyor. Dört yıl önce, Kapıkaya Barajı'mızın sulama kanalları bitirilemedi. Müteahhidi iflas etti. 2011'den beri maalesef Malatya hâlâ suyla buluşmayı bekliyor, Boztepe Barajı aynı şekilde. Barajlar yetmiyormuş gibi tünellerimiz aynı şekilde yarım kaldı. Malatya Darende yolu üzerinde bulunan tünel seçimlerden önce açıldı ama şimdi tekrar kapatıldı. Müteahhidin iflas ettiği söyleniyor. Yine, maalesef, utanarak söylüyorum, Malatyaspor, bir ilçenin oynamadığı bir statta maçlarını oynamaya devam ediyor. Bitirilmeye çalışılan stadın müteahhidi iflas etti, o da bitirilemedi" dedi.

"ALIŞVERİŞ MERKEZLERİNİN ARTMASI ESNAFA HAKARET"

Veli Ağbaba, Türkiye'de son yıllarda birbiri ardına alışveriş merkezi ve zincir marketler ile mağazalar açıldığını söyledi. Bu durumun esnafları, bakkalları zor durumda bırakarak kapanmaya ittiğini vurgulayan Ağbaba, şöyle devam etti: "Türkiye'de, AKP döneminde bir AVM çılgınlığıyla, AVM terörüyle esnaf bırakılmadı. Malatya'da, geçtiğimiz yıllarda esnaf olmak itibarlı bir işti. Ancak, maalesef son dönemlerde sizin uyguladığınız politikalar neticesinde, AVM dostu olan Hükûmetiniz Malatya'da ve Türkiye'nin her tarafına AVM açmaya başladı. Hele hele bu iktidar döneminde artan zincir marketler var ki, her işi yapan esnafın canını okuyor. Sokaklardaki, mahallelerdeki bakkallar, kasaplar, manavlar kapanmaya başladı. Sadece mahallelere değil, sokak aralarına zincir marketler şube açmaya başladı. Bir tane personelle dükkân açıyor, oradaki esnaf kapatmak zorunda kalıyor. Sizin o zincir marketlerle dostluklarınız var ya, ilişkileriniz var ya, ondan dolayı yok. Her tarafı işgal ettiler. Bu teröre son vermek lazım. Bu mahallelere çok uluslu şirketlerin zincir marketleri açtığı bu sisteme son vermek lazım."

Esnaflarla sürekli bir araya geldiğini ifade eden Ağbaba, "Malatya'nın en itibarlı olan esnafları şu anda maalesef sokağa çıkamıyorlar, ne yapacaklarını bilemiyorlar. Sadece ayakkabıcıları mı? Hayır. Giyim işi yapanlar, manifaturacılar, kuyumcular, terziler, hepsi zor durumda, berberi zor durumda, Malatya'nın meşhur çay ocakları bile sayenizde zor durumda. Eskiden bizim meşhur sanayi sitemiz vardı, sanayi sitesinde dükkânı olan, orada çalışan, kalfalık yapan, ustalık yapanlar bir yere gittiği zaman bütün kapılar açılırdı, şimdi sanayi sitesindeki esnafa selam veren kimse kalmadı. Niye? Çünkü, her yerde AVM açılıyor, tam bir terör var. Artık bazı meslekler unutuldu. Şehirde açılan AVM'ler Malatya'yı, Türkiye'yi bitirdi. AKP döneminde en çok büyüyen şey, çok uluslu marketler, çok uluslu AVM'ler değerli arkadaşlar. Artık şehirde esnaf kalmadı. Malatya'da AVM sayısı artıyor, esnaf sayısı azalıyor." ifadelerini kullandı. CİHAN
<< Önceki Haber Veli Ağbaba: AVM ve zincir mağaza terörü yaşanıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER