'Veteriner Sağlık Teknisyeni liseleri kapatılmamasın'

'Veteriner Sağlık Teknisyeni liseleri kapatılmamasın'

Türk Tarım Orman Sen Erzurum Şube Başkanı Adem Karadayı, ülkede sayıları 4 olan Veteriner Sağlık Teknisyeni okullarının çeşitli nedenlerle kapatılmak istendiğine dikkat çekerek, bu okulların yaşatılmasını istedi.

İstanbul, Konya, Van ve Samsun'daki veterinerlik liselerinin kapatılıp başka okullara çevrilmesine tepki gösteren Türk Tarım Orman Sen Şube Müdürü Karadayı, söz konusu okulardan mezun olan teknik elemanların ülkede büyük bir boşluğu doldurduğunu söyledi. Karadayı, şöyle konuştu: "Türkiye'de 4 adet Veteriner Sağlık Meslek Lisesi mevcuttur. Samsun, İstanbul, Konya ve Van'da bu okullardan vardır. Isparta ve Nizip'teki okullar kapatılmıştır. Veteriner Sağlık Meslek Liseleri daha önceleri Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı'na bağlıydı, 2005 yılında M.E.B'e bağlanmıştır. Gene Samsun'da bulunan aynı okul Samsun Valiliği ve Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 1963'ten bu yana eğitim veren Tarım Meslek Lisesi ve Anadolu Tarım Meslek Lisesi'nin, yıkılıp yerine Protokol Cami yapılacağı gerekçesi ile Tekkeköy ilçesi Gelemen'de bulunan bir okula taşınmasına karar vermişti. Koruyucu önlemler alacak, salgın hastalıklarla mücadele edecek, önemli hastalıkların eradikasyonu ile yerli hayvanların ıslah edilerek verim düzeylerinin arttırılmasına yönelik çalışmalarda görev alacak meslek elemanlarına olan ihtiyaç artarak devam etmektedir. İnsanlığın gıda ve giyecek ihtiyacı var olduğu sürece, hayvancılıkta var olmaya devam edecektir.

Veteriner sağlık teknisyenliği, Türkiye'de ilköğretimin 8. sınıf bitiminde Türkiye genelinde yapılan sınav ile öğrenci kabul eden Tarım Meslek Liseleri'ne bağlı Veteriner sağlık alanında 4 yıllık temel veteriner tıp eğitimini almış, hayvan sağlığı alanında teşhis ve tedavide yardımcı ve hayvan ıslahı alanında çalışmalar yapan kişileri yetiştiren bölümdür. Bu eğitimi alanlara veteriner sağlık teknikeri adı verilen nitelikli personellerdir. Bu okulların kapatılmasını istemiyoruz. Ülkede ihtiyaç duyulan teknik eleman sayısının artılması ve bu okulların kapısına kilit vurulmaması için bütünr stk'ları göreve devat ediyoruz." CİHAN
<< Önceki Haber 'Veteriner Sağlık Teknisyeni liseleri kapatılmamasın' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER