Vitor Pereira: Çok zor bir 3 puandı


Süper Lig'de Medipol Başakşehir'i 1 - 0'la geçen Fenerbahçe'de Teknik Direktör Vitor Pereira, çok zor bir üç puan aldıklarını belirterek, "Ama bu üç puandan dolayı da ayrıca mutluyum." dedi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, haftaya Gaziantepspor ve Celtic maçlarıyla başladıklarını ve bu maçlarda 10 kişi kalarak mücadele etmek zorunda kaldıklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Bugün karşımızda son derece kaliteli bir takım vardı. Aynı zamanda rakip takım 7 maçtır yenilmeden buraya gelmişti. Şunu da belirtmek istiyorum. Rakibimiz yedi sekiz günde bir maç yapıyor. Son derece taze bir görüntü çiziyordu rakibimiz. Bu bizim için geçerli değildi. Fakat biz yine sahaya çıkarken baskılı oynamak istiyorduk ama benim oyuncularım süpermen değil. Rakibimiz de zorlanma düzeyimizi bir kat daha arttırdı. Bize fazlasıyla zorluk çıkardı. Gerek taraftarlarımız bu kulüpte herkes, takım istediğini yapamazken birbirine daha fazla yardımcı olmalı. Biz bu akşam bu galibiyeti de bu şekilde aldık. Oyuncularımın göstermiş olduğu mücadeleden son derece memnunum. Çok zor bir üç puandı. Ama bu üç puandan dolayı da ayrıca mutluluk yaşıyorum."

Maçın sonunda karşılaşmanın hakemi Cüneyt Çakır'ın boynuna sarılmasıyla ilgili bir soru üzerine ise Pereira, "Hakemin yanına gittim ve onu tebrik ettik. Avrupa'da yöneteceği maçlar için başarılar diledim. Bugünkü maç da onun için zorlu bir maçtı. İyi bir maç çıkardı, başarılı yönetti." cevabını averdi.

AZİZ YILDIRIM'IN KADROYA MÜDAHALE ETTİĞİ YÖNÜNDEKİ İDDİLAR: BÖYLE BİR ŞEY OLURSA ÇEKER GİDERİM

Vitor Pereira, Kulüp Başkanı Aziz Yıldırım'ın kadroya müdahale ettiği yönündeki iddialara, "Böyle bir şey olursa çeker giderim." cevabını verdi.

Ailesinin ve kendisinin sağlığının çok önemli olduğunu vurgulayan Vitor Pereira, "Bir gün bir başkan bana 'bu oyuncu girsin, bu oyuncu girmesin' desin, o oyuncu giremez. Hayatımda asla böyle bir şey yapmam. Kim olursa olsun böyle bir şey yapmam. Böyle şey olursa ben çeker giderim." karşılığını verdi.

"DİEGO'NUN OYNAMAMASI VERİLMİŞ BİR CEZA DEĞİLDİ"

Celtic maçında kırmızı kart gören Diego'yu Medipol Başakşehir karşısında yedek bırakmasıyla ilgili bir soru üzerine ise Pereira, şöyle cevap verdi:

"Takımın fizik durumunu yönetmekle alakalı bir karardı. Kadroda çok fazla seçenek yoktu. Alper erken sakatlık yaşadı. Ofansif seçeneklerimiz eksildi. Markovic bu kadar uzun süre oynamaya alışkın değil. Kadromuz 30 kişilik kadro değil. Dar kadromuz var, en iyi şekilde yönetmeye çalışıyoruz. Ozan taze bir görüntü çizdi. Daha baskılı oynayacağımızı düşündük. Diego'ya verilmiş bir ceza değildi." ifadelerini kullandı.

Gökhan Gönül'ün performansıyla ilgili de Pereira, çok büyük iki sağ beke sahip olduğu için kendini şanslı hissettiğini söyledi. Pereira, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bana sadece son kararı vermek kalıyor. Sadece futbol kalitesi olarak değil çok karakterli iki insan. Şu an Gökhan oynuyor, ihtiyacımız olursa eminim ki Şener de tüm verebilecekleriyle yardımcı olacaktır. Ayrıca şunu da belirtmek istiyorum Fenerbahçe, çok karakterli oyun ortaya koyuyor. Bundan da gurur duyuyorum."
CİHAN
<< Önceki Haber Vitor Pereira: Çok zor bir 3 puandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER