Vural: Terörist başını güçlendirecek açıklamalardan imtina edilmeli


MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, terörle mücadele konusunda AK Parti'nin yürüttüğü çalışmaları netleştirmesi gerektiğini söyledi. Vural, "Terörle müzakerenin kalıntılarından kafasını arındırması ve terör örgütünü cesaretlendirecek, terörist başını güçlendirecek açıklamalardan imtina etmesi gerekmekte." dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanvekili Oktay Vural, TBMM'de basın toplantısı düzenledi.

Koç Holding ve ailesinin bir ferdi olan Mustafa Koç'un Hakk'ın rahmetine kavuştuğunu belirten Vural, "Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum. İş dünyası ve Türkiye'nin başı sağ olsun." dedi.

Türkiye'nin bir Kürdistan ve Kürt sorunu meselesi olmadığını anlatan Vural, "Biz bu meseleyi Türkiye'ye karşı ileri sürenlere karşı milli mücadelede bunları yırtıp attık. Diyarbakır'ından Siirt'inden her tarafından insanlarla birlikte Türkiye'nin bir Kürdistan meselesi yoktur dedik. Şimdi ne oluyor da bir Kürt devleti projesi, Türkiye'de bir Kürdistan inşa etme projesi, üstelik stratejik ortaklarımızın devreye girmesiyle de yeniden pişirilip hayata geçirilmek isteniyor ve İsrail Türkiye'nin toprak bütünlüğüne dil uzatıyor. Siz kimsiniz be!" şeklinde konuştu.

"TÜRKİYE'DE BİR BAŞBAKAN YARDIMCISI ÖCALAN'IN İPİNE SARILMIŞ, TERÖRİST BAŞININ İPİNE SARILMIŞ"

Terörist başının İmralı tutanaklarının yurt dışında yayınlandığını anlatan Vural, "Burada yapılan görüşmeler AKP hükümetinin müzakereden yana olduğunu, buna mukabil güvenlik bürokrasinin baskısından söz edilmekte. Oradaki kamu görevlisi müsteşar 'Ben burada son çıkarılan çerçeve yasa ile birlikte müzakerenin görevlisiyim. Güvenlik güçlerinin hükümet üzerine baskısı var. 3 önemli sorundan bahsederken bir çözüm sürecine ruhuna aykırı gelişmeler var, iki güvenlik güçlerine operasyonel süreçlerine hükümet direnç gösteriyor üç önümüzdeki süreçte izleme heyeti gelecek.' diyor. Yani askerim ve polisim güvenlik güçleri terörle mücadele edilmesi gerektiğini söyleyen güvenlik güçlerinin elini kolunu hükümet bağlıyor diyor. Güvenlik güçlerinin operasyonel süreçlerine hükümet direnç gösteriyor. Tutanaklarda bunlar yer alıyor. Güvenlik bürokrasinin PKK ile mücadele eden güvenlik bürokrasinin elini kolunu bağlamış. Bu süreç kimin sorumlu olduğunu açık ve net ortaya koyuyor. Bu süreç içerisinde hala Adalet ve Kalkınma Partisi'ni yöneten kimi sözcülerinin terörist başını 'yeni bir figür olarak' ortaya koyma, açıkçası Yalçın Akdoğan'ın 'Yürekleri varsa Öcalan'ın onların ne kadar çapsız olduğuna dair sözlerini de anlatsınlar' diyerek Öcalan'a yapılan güzellemeler, Türkiye'nin geldiği noktaya bakın. Türkiye'de bir Başbakan yardımcısı Öcalan'ın ipine sarılmış. Terörist başının ipine sarılmış." ifadelerini kullandı.

Bir gazetecinin, "Bir gazetede, Devlet Bahçeli'nin sağlık nedenleriyle bu süre içerisinde MHP'nin vekaletle yönetilecek iddiası var, ne diyorsunuz?" sorusuna Vural, "Aslı astarı olmayan konular. Genel Başkanımız bu konuda gerekli açıklamaları yapar." dedi.

Başka bir gazetecinin, "Bülent Arınç'ın bir röportajında dile getirdiği 'Yeniden çözüm süreci başlamalı, Öcalan muhatap alınmalı, HDP'nin etkisi olmuyor. Öcalan'ın işaret edeceği bir kişiye itibar edilsin' sözünü nasıl yorumluyorsunuz?" sorusu üzerine Vural, şunları söyledi: "Kendisini belki işaret edecektir. Beni mi işaret etsin diyor. Böyle bir ikircilikli yönetim olabilir mi? Cumhurbaşkanı ayrı telden çalıyor, AKP ayrı telden çalıyor. Bir kararlılık görmüyoruz. Devletin tepesinde bu konuda bir kararlılık olmalı. Türkiye'yi yöneten Adalet ve Kalkınma Partisi'nde bir kararlılık olmalı. Ama maalesef Cumhurbaşkanı 'bu iş olmaz asla, bitmiştir, muhatap alınmayacak' ifadesini kullanırken Yalçın Akdoğan güzelleme yapıyor, Meclis Genel Kurulu'nda HDP'yi muhatap alacaklarını ifade eden açıklamalar yapılıyor, AKP'li Bülent Arınç da 'Öcalan'ı muhatap almak gerekir' diyor. Terörle böyle mücadele edilmez. Bu terörle mücadele konusunu Adalet ve Kalkınma Partisi yürütmenin bir netleşmesi, terörle müzakerenin kalıntılarından kafasını arındırması ve terör örgütünü cesaretlendirecek, terörist başını güçlendirecek açıklamalardan imtina etmesi gerekmekte." CİHAN
<< Önceki Haber Vural: Terörist başını güçlendirecek açıklamalardan... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER