Yanan gece kulübünün sahipleri tutuklandı, ölü sayısı 32'ye yükseldi


Romanya'nın başkenti Bükreş'te gece kulübü yangını sonrası savcılık sorumlu olarak kulübün sahiplerini tutukladı. Bu arada, hastanedeki ağır yaralalılardan ölenlerle birlikte ölü sayısı 32'ye yükseldi.

Cuma gecesi yanan Colectiv gece kulübünün 3 patronu kasten adam öldürme suçundan dün akşam savcılık tarafından tutuklandı. Sahnede patlatılan maytapların sünger kaplı kolon ve duvarlara tutuşturduğu yangında, ölü sayısı bu sabah itibariyle 32'ye yükseldi. Yangından ağır yaralı kurtulan yaklaşık 90 kişinin durumu ciddiyetini koruyor.

YARALI TÜRK GENCİN TEDAVİSİ SÜRÜYOR

Ayrıca facia gecesi kulüpten ağır yaralı olarak kurtulan Türk öğrenci Ayberk Mancı'nın Floresca hastanesindeki yoğun bakımda tedavisi sürüyor. Yangından hafif yaralı olarak kurtulan Deniz Bilgili, Ayberk Mancı'nın ailesi ve arkadaşları Ayberk'e destek olabilmek için hastanede bekleyişlerini sürdürüyor.

ESKİ CUMHURBAŞKANI: GENÇLERİN EĞLENCE MEKANINA İHTİYACI VAR

Yangın faciası, siyasilerin gündemindeki yerini koruyor. Eski Cumhurbaşkanı Traian Basescu, yangın sonrası alınan sıkı kontrol kararları sebebiyle gece kulüplerinin kapanmaya başlamasını eleştirdi. Traian Basescu, gençlerin hafta sonu gidebilecekleri eğlence mekanlarına ihtiyaç olduğunu savundu.. Basescu "Hükümet bu yerlerin kapanmasına neden olacak kararalar yerine, mekan sahiplerine kredi sağlayarak modernizasyon imkanı verilmeli." dedi.

BAŞRAHİP İHMALİ ELEŞTİRDİ: ESKİ KÖTÜ ALIŞKANLIKLARI DEĞİŞTİREMEDİK

Bu arada Romanya Katolik Kilisesi Başrahibi İoan Robu da olay yerine gelerek dua etti. Dua sonrası basına konuşan Robu, 25 yıllık demokrasi döneminde de eski kötü alışkanlıkların değişmemesinden yakındı. Robu, "İhmal, yolsuzluk, yalan, hile gibi şeyleri kolayca yutuyoruz; bize önemsiz şeylermiş gibi geliyor. Ancak bu hadise bunların suç olduğunu ispatlamaktadır." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Yanan gece kulübünün sahipleri tutuklandı, ölü sayısı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER