Yandaş medyada akıl tutulması

İftira ve yalan haberleriyle tanınan hükümete yakın yandaş medya, son dönemde hareketlenen Suriye sınırındaki gelişmeleri haberleştiren Zaman muhabirlerine yapılan idari işlemi suç gibi gösterdi.

Yandaş medyada akıl tutulması

Sınır hattında görev yapan Serkan Sağlam ve İbrahim Çelik, foto muhabiri Hüseyin Sarı bugün saat 15.00 sularında Türkiye'nin Akçakale ilçesinde Suriye sınıra yakın bir bölgede güvenlik gerekçesiyle durduruldu. İdari bir işlem için karakola davet edildi. Sabah gazetesi başta olmak üzere yandaş gazetelerin internet siteleri ise konuyu çarpıtarak, ‘flaş flaş 2 Zaman Muhabiri Sınırda yakalandı' şeklinde absürd bir haber yaparak Sağlam ve Çelik'i hedef gösterdi.

Sınır karakoluna götürülen Sağlam ve Çelik, haber için bölgede bulunduklarını ve karşıya geçme gibi bir niyetleri olmadığını beyan ettikleri halde, haklarında idari işlem tesis edilmek istendi. Karakolda ifadelerine başvurulan gazetecilere savcılık ve güvenlik güçlerince ihtar dışında hiçbir muamele yapılmamasına karşın, iki gazetecinin iktidara yakın medya tarafından hedefe konması dikkat çekti.


BENZER UYGULAMA HÜRRİYET VE CUMHURİYET MUHABİRLERİNE DE YAPILMIŞTI

Bölgede görev yapan gazeteciler defalarca benzer uygulamalarla karşılaştı. Halen sınır bölgesinden geçerek Akçakale'nin karşısındaki Suriye kasabası Tel Abyad sokaklarındaki dramı haber yapan gazeteciler de bulunuyor. 

Edinilen bilgiye göre geçtiğimiz günlerde Hürriyet ve Cumhuriyet muhabirlerine de benzer bir idari işlem yapıldı. Yandaş medyanın, rutin gazetecilik faaliyeti yürüten basın mensuplarını hedef alan yayınları tepkiyle karşılandı.
<< Önceki Haber Yandaş medyada akıl tutulması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER