Yargıtay Başkanı: Maalesef Ülkemiz Bu Terörle Yaşamak Durumunda

Ankara saldırısının olduğu 37 kişinin hayatını kaybettiği gün televizyonlara çıkıp, “terörle yaşamaya alışmalıyız” diyen Yeni Şafak gazetesi Ankara temsilcisi Abdülkadir Selvi’ye tüm Türkiye’den büyük tepki gelmişti. Ancak daha yandaş gazetecilere tepkiler bitmeden, benzer bir açıklama da, Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit’ten geldi.

Yargıtay Başkanı: Maalesef Ülkemiz Bu Terörle Yaşamak Durumunda

Yargıtay Başkanı Cirit yenilenen Yargıtay Başkanlığı kütüphanesinin açılış töreninde yaptığı konuşmada şöyle dedi; “Maalesef bu terörle ülkemiz yaşamak durumunda ama terörü amaçlayanlar, terörden istedikleri amacı düşünenler, şunu bilsinler ki hiçbir zaman terörde amaçladıklarını gerçekleştiremeyeceklerdir. 

Milletimizin birlik ve dirliğiyle, devletimizin gücü ve kudretiyle terör ve terörün arkasındaki güçler mağlup olacaklardır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, ebediyen yaşayacaktır.”

Ankara’daki terör saldırısının milletin birliğine, bütünlüğüne ve demokrasiye karşı yapıldığını söyleyen Cirit, “Bunu şiddetle lanetliyoruz ve kınıyoruz” diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU DA TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Abdülkadir Selvi’nin “teröre alışmalıyız” sözüne, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu da tepki göstermişti. Kılıçdaroğlu bu konuda şöyle konuşmuştu; “Terörle yaşamaya alışmalıyız” diyorlar halka. İyi de niye alışmalıyız? Bir beceriksizliği halka fatura etmenin anlamı nedir? Bunu ahlaki bir yönü var mıdır?Hangi gerekçeyle siz TV’ye çıkıp “terörle yaşamaya alışmalıyız” diyorsunuz. Beceriksizliğin üzerini örtüyorsunuz.Aydın diye geçiniyorsunuz.TV’lere sizi, ‘beceriksizliği kapatmanız’ için değil, sorunu nasıl çözeriz diye anlatmanız için çıkarmaları lazım.”

<< Önceki Haber Yargıtay Başkanı: Maalesef Ülkemiz Bu Terörle Yaşamak... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER