YARSAV Başkanı'ndan HSYK’ya: Utancınızla baş başa kalacaksınız

Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) Başkanı Murat Arslan, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun 2016 kararnamesi ile ilgili olarak açıklamada bulundu. Arslan, “Kararnamede imzası olanlar; bu tasarruflarınızı, gün gelecek siz bile savunamayacak ve utancınızla baş başa kalacaksınız. O gün geldiğinde, ne zulme uğrayacaksınız ne de merhamet göreceksiniz, karşınızda yalnızca bizden esirgediğiniz adaleti bulacaksınız.” dedi.

YARSAV Başkanı'ndan HSYK’ya: Utancınızla baş başa kalacaksınız

Arslan sosyal medya hesabı üzerinden HSYK’nın 2016 kararnamesini değerlendirdi. Arslan şu ifadeleri kullandı: “HSYK Kararnamesi, son yıllarda aynı mantalite ve amaçla çıkartılan kıyım kararnameleri arasında hak ettiği yeri almıştır. Kararname, yargı erkinin niteliğini ve kıdemi, liyakati, ehliyeti dikkate almayan, ödül/ceza mantığı ile hazırlanmıştır. Kararnamede, yargıçların HSYK seçimindeki tercihlerine göre, atamalar hoyratça bir cezalandırma ve taltif yöntemi olarak kullanılmıştır.

“SİYASİ ANLAYIŞIN, YARGIYI NE DENLİ KUŞATTIĞININ ACI BİR GÖSTERGESİDİR”
Kararname, HSYK üye seçimlerinde rakip olarak ortaya çıkanların, kararname ile etkisiz kılınma geleneğinin sürdüğünü göstermektedir. Kararname, Anayasal yetkilerin intikam ve gözdağı aracı olarak kullanılma saplantısının gelenek halini aldığını göstermektedir. Kararname, yargıdaki taşeron HSYK’nın arkasındaki siyasi anlayışın, yargıyı ne denli kuşattığının acı bir göstergesidir.

“BİZDEN ESİRGEDİĞİNİZ ADALETİ BULACAKSINIZ”
HSYK; bu Kararname ile bir kez daha, adına karar verdiği toplumun değil, majestelerinin yargısının temsilcisi olduğunu tescillemiştir. Bu Kararname, sahiplerini de mahcup edecek ve altında ezecek bir zihniyet ve öz taşımaktadır. Kararnamede imzası olanlar; bu tasarruflarınızı, gün gelecek siz bile savunamayacak ve utancınızla baş başa kalacaksınız. O gün geldiğinde, ne zulme uğrayacaksınız ne de merhamet göreceksiniz, karşınızda yalnızca bizden esirgediğiniz adaleti bulacaksınız.”
<< Önceki Haber YARSAV Başkanı'ndan HSYK’ya: Utancınızla baş başa... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER