'Yaşama yol ver' projesi


Van İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı 112 Afet Acil Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından organize edilen 112 Acil Çağrı Merkezinin gereksiz aranmasının önlenmesi ve trafikte ambulansın geçiş önceliğine özen gösterilmesini amaçlayan 'Yaşama Yol Ver' adlı bir stant açıldı. Kampanya Van'da iki açık alan olmak üzere ve ilde bulunan iki büyük alışveriş merkezleri olmakla beraber dört farklı noktalarda stantlar açılıp, vatandaşlar bilinçlendirilerek farkındalık oluşturuldu.

İl Sağlık Müdürü Dr. Ergün Yanmaz, Sağlık Bakanlığı öncülüğünde başlatmış olduğu 'Yaşama Yol Ver' projesi kapsamında Van'da da bu kampanyayla toplumda bir farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını söyledi.

112 Acil Servis çalışanlarının çok kutsal bir görev yerine getirdiğini belirten Sağlık Müdürü Yanmaz, bu kampanyayla toplumda bir bilinçlenme oluşacağını ifade etti.

Yanmaz, 112 ambulans hattının gereksiz yere aranmaması konusunda mesaj verdiklerini vurgulayarak, şunları kaydetti: "Burada yapmış olduğumuz ambulanslara trafikte 112 önceliğini sağlanması ve 112 hattının gereksiz yere aranmaması meşgul edilmemesini gerektiren mesajlar verilmesi, bakanlığın verdiği bilgiler doğrultusunda yaklaşık 2 yıl sürecek bir kampanya ancak ilk 6 ay sonrasında bir değerlendirme toplantısı yapılıp ondan sonra 2 yıllık sürecin değerlendirileceği bir husus. Biz de ilimizde bu kampanyayı desteklemek amaçlı ilimizde çeşitli faaliyetlerde bulunacağız."

Müftülükle bir araya gelerek camilerde vatandaşı bilinçlendirmek amacıyla bilgilendirme yapılamasını istediklerini kaydeden İl Müdürü, sözlerini şöyle tamamladı: "Milli Eğitim Müdürlüğümüzle okullarımızda öğrencilerimize bilgilendirme çalışmaları yapılarak öğrencilere '112 elemanları nasıl çalışır?' onlar hakkında bilgi vereceğiz. Bu kampanya kapsamında belediyelerimiz, yerel medya ve Van Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Şoförler ve otomobilcilerle bir araya gelerek afiş ve bilgilendirmelerimiz olacak." CİHAN
<< Önceki Haber 'Yaşama yol ver' projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER