Yaşı 100'ü aştı ama öğretmenliği bırakmadı


İtalya'da 101 yaşındaki emekli öğretmen Pietra Coniglio hâlâ ders vermeye devam ediyor. 2 öğrencisine Yunanca, Latince ve Dante'nin İlahi Komedya'sından özel ders vermeye devam eden Coniglio "Sağlığım elverdiği sürece öğretmeye devam edeceğim." diyor.

İtalya'nın Sicilya Bölgesi'ndeki Trapani şehrinde yaşayan emekli öğretmen Pietra Coniglio'nun 101 yaşında olmasına rağmen hâlâ ders vermeye devam ettiği kaydedildi. Corriere della Sera gazetesinde yer alan haberde Coniglio, 2 öğrenciye Latince, Yunanca ve Dante'nin İlahi Komedya'sından özel ders veriyor. 1939'dan bu yana öğretmenlik yaptığı ifade edilen Coniglio'nun hiç evlenmediği ve tek aşkının okul ve öğrencileri olduğuna dikkat çekildi.

Günlük işlerinde yeğenlerinin yardım ettiği Coniglio'nun, televizyon seyretmek ve bulmaca çözmekten çok hoşlandığına değinilen haberde asırlık öğretmenin hafızasının da sağlam olduğu hatta İlahi Komedya'dan ezbere ders verdiği de vurgulandı. Bir asrın canlı şahidi olan ve öğrencilerinden birçoğunun önemli görevlere gelmesine vesile olan Coniglio için 14 Şubat'ta doğum günü kutlaması yapılacağı kaydedildi. CİHAN
<< Önceki Haber Yaşı 100'ü aştı ama öğretmenliği bırakmadı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER