Yaşlı çift, telefon dolandırıcılarını yakalattı


Nevşehir'de, kendilerini telefonda polis ve savcı olarak tanıtan dolandırıcılar, çaldıkları para ve ziynet eşyalarıyla birlikte yakalandı.

Nevşehir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerini arayan Gülşehir ilçesinde yaşayan yaşlı bir çift, kendilerini polis ve savcı olarak tanıtan birine 20 bin lira ve ziynet eşyalarını vererek dolandırıldıklarını söyledi. Bunun üzerine kentteki mobese kameralarını inceleyen ekipler dolandırıcıları tespit etti. Şüpheliler S.A. (34) ve İ.K.'yi (43) teknik takibe alan ekipler, kent merkezinde bir kuyumcunun önünde bulundukları bir anda yakaladı.

Şüpheliler kullandıkları otomobilin bir otopark içerisinde olduğunu belirtti. Polis ekipleri, şüpheli şahısların kullandığı otomobilde yaptığı aramada Gülşehir ilçesinde yaşlı çiftten dolandırdıkları 20 bin lira ve ziynet eşyalarını ele geçirdi. Ayrıca şüphelilerin mobeseye yakalanmamak için giydikleri belirlenen kıyafetler de bulundu.

Şüphelilerin yapılan sorgulamaları sonucunda, başka illerde de çok sayıda kişiyi bu yolla dolandırdığı belirlendi. Gözaltına alınan S.A. ve İ.K. emniyetteki ifadesinin ardından savcılığa sevk edildi. CİHAN
<< Önceki Haber Yaşlı çift, telefon dolandırıcılarını yakalattı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER