Emniyet'te skandallar zinciri

Yolsuzluk ve terörle mücadele eden polisleri hedef alan operasyon kapsamında gözaltına alınan polislerin emniyetteki sorgularında aleyhte ifade vermeleri için tehdit edildikleri ortaya çıktı.

Emniyet'te skandallar zinciri

Yolsuzluk ve terörle mücadele eden polisleri hedef olan operasyon kapsamında gözaltına alınan polislerin emniyetteki sorgularında aleyhte ifade vermeleri için tehdit edildikleri ortaya çıktı. Bazı polislerin adreslerinde yapılan aramaların mahkeme kararı olmaksızın yapıldığı ortaya çıktı.

Zaman'da yer alan habere göre, gözaltına alınan polis memurları Erbinal Kapucu ve İdris Ucel'in avukatı Suphi Bat, “Bilgi almak amacıyla emniyete çağrılmışlar. ‘Aleyhte suçlayıcı beyanda bulunmazsan, sizi gözaltına alırız' diye tehdit edilmişler. Müvekkillerim ‘Neyse onu söyleriz' diyerek onların istedikleri şekilde ifade vermeyeceklerini söyleyince, bu sefer savcıyı arayarak onlar hakkında da gözaltı kararı almışlar” şeklinde konuştu. 

MAHKEME KARARI OLMADAN ARAMA YAPILDI

Bir diğer polis memuru Şeref Bolat'ın da ev aramasına da katıldığını ifade eden avukat Bat, “Mahkeme kararında adres yanlış yazıldığı için ilk önce arama yapılamadı. Daha sonra mahkeme kararı olmadan savcının talimatı ile arama yapıldı. Biz aramaya katılan 3 avukat olarak tutanağın altına aramaların usulsüz yapıldığı gerekçesiyle şerh düşerek imza atmaktan imtina ettik” diye konuştu.
<< Önceki Haber Emniyet'te skandallar zinciri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER