"Yemeğimizi yediler, öldürmeye kalktılar"

Ankaragücü deplasmanında, porotokol tribününde saldırıya uğrayan Amed yöneticisi, “Ligin ilk yarısındaki maçta Ankaragücü yöneticilerini bizzat ağırladım, meşhur Diyarbakır kahvaltısı yaptık. Burada ise Başkan’ın korumaları bizi öldürmeye kalktı” dedi. Ankaragücü cephesi ise, “Olay münferit” açıklaması yaptı.

Amedspor yöneticilerine statta dayak!

İkinci Lig Kırmızı Grup’da pazar günü oynanan Ankaragücü-Amed Sportif Faaliyetler maçında yaşananlar Türkiye’nin gündemine oturdu. 

Evindeki maçın ilk yarısını 1-0 önde tamamlayan Ankaragücü, maçın 85. dakikasında 2-1 geriye düşünce protokol tribünü karıştı. Bir grup, ellerindeki demir çubuklarla Amed yöneticisi 5 kişiye saldırdı. 

Bu sırada Amed yöneticisi Hadi Mızrak yumruklanarak 2 metre yükseklikteki tribünden beton zemine atıldı. 

Amed yöneticileri şikayetçi olunca harekete geçen Emniyet olayla ilgili olarak 6 kişinin gözaltına alındığını, 4 kişinin ise arandığını açıkladı. 

‘BU İNSANLIĞA SIĞMIYOR’

Hürriyet'ten Turgay Çakmakçı'nın haberine göre Amed Sportif Asbaşkanı Nurullah Edemen şunları söyledi: “Yaşananları spor bir yana insanlığa sığdıramıyorum. Ligin ilk yarısındaki maçta A.Gücü yöneticilerini bizzat arabamla havalimanından aldım, meşhur Diyarbakır kahvaltısına götürdüm. Ankara’da ise Başkan’ın korumaları bize saldırdı. Burada bir linç yaşandı. Bizi öldürmeye kalktılar” dedi. 

‘OLAYLAR BİZİ ÇOK ÜZDÜ’

Ankaragücü yönetimi ise yaptığı açıklamada “Asla tasvip etmediğimiz ve münferit yaşanan olaylar esnasında yönetim olarak olayların daha da büyümemesi için gerekli çabayı gösterdik” dedi. 

Yönetici Metin Akyüz ise şunları söyledi: “Biz Diyarbakır’da çok güzel ağırlandık. Böyle bir olayın yaşanması çok üzücü. Golden sonraki sevinçler tribünlerin tepkisine neden olmuş.”

Kaynak: Hürriyet
<< Önceki Haber "Yemeğimizi yediler, öldürmeye kalktılar" Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER