Yemen'de hava operasyonları devam ediyor


Suudi Arabistan önderliğindeki koalisyon güçleri Yemen'in başkenti Sana'da düzenlediği hava operasyonlarında, Husilere ve devrik lider Ali Abdullah Salih'e ait askeri üsleri vurdu.

Koalisyon Güçleri, Sana'nın batısındaki es-Sibaha Cumhuriyet Muhafızları Kampı'nı, Faj Attan dağındaki ve Harp Okulu'ndaki silah depolarını hedef aldı. Operasyonların düzenlendiği bölgelerde şiddetli patlamalar devam ediyor. Operasyonlarda ayrıca, Sana'nın güneyindeki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın yakınındaki en-Nahdeyn Dağı Askeri Üssü, el-Hafa Cumhuriyet Muhafızları Birliği ve kuzeydeki bazı askeri üsler hedef alındı.

Koalisyon güçlerine ait uçakların başkent semalarında keşif sortileri yapmaya devam ettiği bildirildi. Hava operasyonlarında ise ölü ya da yaralı olup olmadığı henüz bilinmiyor.

Öte yandan, İsviçre'nin Biel şehrinde 15-20 Aralık tarihleri arasında bir araya gelen taraflar, müzakerelerin başladığı gün ilan edilen 7 günlük ateşkes kararını bir hafta daha uzatmıştı. Ancak iki tarafın da ateşkes zamanı, kararı birçok kez ihlal ettiği bildirilmişti. Müzakerelerin devamının 14 Ocak'ta Etiyopya'da yapılması kararlaştırılmış, ardından bu müzakereler de iptal edilmişti. Müzakerelerin askıya alınmasının sebebinin İran ile Suudi Arabistan arasında yaşanan kriz olduğu iddia edilmişti.

Mezhep çatışmalarının tırmanmaya devam ettiği Yemen'de Şii Husiler, Sünni askerlerin olşturduğu orduya karşı savaşıyor. Yemen merkezli Arap Yarımadası el-Kaidesi ise hem orduya hem de Husilere saldırılar düzenlemeye devam ediyor. Yemen'de Suudi Arabistan ve İran'ın ise kendilerine yakın gruplara lojistik destek sağladıkları iddia ediliyor.

Yaklaşık bir yıldır devam eden iç savaşta 6 binden fazla kişi hayatını kaybetti, 10 binden fazla ise yaralı var. CİHAN
<< Önceki Haber Yemen'de hava operasyonları devam ediyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER