Yemen'deki operasyona karşı çıkan devletler


KAHİRE (CİHAN)- Suudi Arabistan'ın Yemen'deki Husi milislerine karşılık başlattığı askeri müdahaleye ilk tepki İran'dan geldi.

Arabistan'ın Husi milislerine yönelik başlattığı geniş çaplı askeri operasyona İran karşı çıktığını duyuran ilk ülke olmuştu. Ardından İki Arap ülkesi olan Irak ve Cezayir de müdahaleyi desteklemediklerini belirtti. Rusya ve Çin de operasyonlardan duyduğu endişeyi açıklamıştı.

Öte yandan Yemen Dışişleri Bakanı Riyad Yasin yaptığı açıklamada, operasyonu gerçekleştiren başta Suud ve Mısır yönetimi olmak üzere 9 ülkeye teşekkür ettiğini belirtti.

Operasyona destek veren ülkelerin katkıları şöyle: Mısır 25, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) 30, Kuveyt 15, Bahreyn 15, Katar 10, Ürdün 6, Fas 6, Sudan ise 3 savaş uçağıyla operasyonda yer alıyor. Ayrıca Mısır, 4 savaş gemisini bölgeye gönderdiğini duyurdu.

Mısır'ın Şerm el-Şeyh kentinde yarın gerçekleştirilecek olan yıllık Arab Birliği toplantıları öncesi operasyona destek veren ülkelerin sayısı da gittikçe artıyor. Toplantı için Şam'a gelen Moritanya ve Cibuti dışişleri bakanları, Suudi Arabistan'ın Yemen'deki Husi militanlarına yönelik başlattığı operasyonları desteklediklerini ve bunun için ne gerekiyorsa yapacaklarını açıkladı. CİHAN
<< Önceki Haber Yemen'deki operasyona karşı çıkan devletler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER