Yeni Akit'in manşet haberi bildiğiniz yalan çıktı!

2010 KPSS soruşturmasını gerekçe göstererek öğretim üyesi Safiye Sena İz Açıkgöz’ü hedef alan Yeni Akit, baltayı taşa vurdu.

Yeni Akit'in manşet haberi bildiğiniz yalan çıktı!

Hükümet yanlısı gazete, Açıkgöz’ün ÖSYM’de görevli olduğu dönemde KPSS sorularını sızdırdığını iddia ederek Hizmet Hareketi’ne yüklendi. Ancak gazete, geçtiğimiz pazartesi konuyla ilgili ÖSYM’nin yaptığı açıklamayı görmezden geldi. Açıklamada, haberde geçen öğretim üyesi Safiye Sena İz Açıkgöz ile Safiye Açıkgöz’ün farklı kişiler olduğu belirtildi. Safiye Sena İz Açıkgöz’ün de ÖSYM ile ilgisi bulunmadığı kaydedilerek şu ifadeler kullanıldı: “Basında çıkan haberlerle ilgili aşağıdaki açıklama gerekli görülmüştür. Safiye Açıkgöz 22.10.1999 tarihinden bu yana ÖSYM personelidir. Şube müdürü kadrosunda çalışmakta iken 25.08.2014 tarihinde eşinin yurtdışı bir görevle tayini nedeniyle ücretsiz izin almıştır. Haberlerde ismi geçen Safiye Sena İz Açıkgöz’ün ise ÖSYM ile bir ilgisi bulunmamaktadır. ÖSYM Başkanlığı bünyesinde bu konuda inceleme başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

ÖSYM’nin konuyla ilgili kamuoyunu aydınlatmak adına genel bir açıklama yapmaktansa sadece Anadolu Ajansı’na (AA) yazılı bir açıklama göndermesi de dikkat çekti. AA, daha sonra ÖSYM’nin açıklamasını internet sitesinden kaldırdı. Safiye Sena İz Açıkgöz’ün avukatı Yüksel Çora da yalan habere tepki göstermişti. Çora, şunları dile getirişti: “Müvekkilim Açıkgöz’ün, KPSS soruşturmasında şüpheli olduğu, ÖSYM’de uzman olarak çalıştığı, bilgisayarında şifreli iki dosyada üç ayrı sınav sorusunun bulunduğu, KPSS sorularını sızdırdığı ve geçen hafta yurtdışına kaçtığı şeklinde en ufak gerçeklik payı olmayan baştan aşağıya hakaret, suç uydurma ve iftira niteliğindeki iddialarla dolu bir haber yayınlanmıştır. Müvekkilim, hayatının hiçbir döneminde hiçbir kademe ve görevde ÖSYM’de çalışmış değildir. Ayrıca kendisi ile uzaktan yakından alakası olmayan asılsız ve gerçek dışı iddialar sebebiyle yurtdışına kaçmış da değildir.”
<< Önceki Haber Yeni Akit'in manşet haberi bildiğiniz yalan çıktı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER