'Yeni fuarlara rehberlerle beraber katılacağız'


Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, gelecek yıl için katılmayı kararlaştırdıkları 10 uluslararası fuara Kapadokya bölgesinde görev yapan bir rehberi de götüreceklerini belirtti.

Rehberler Odası'nın yeni yönetim kurulu üyeleri Başkan Sami Yılmaz başkanlığında Vali Mehmet Ceylan'ı makamında ziyaret etti.
Ziyarette konuşan Rehberler Odası Başkanı Sami Yılmaz, ziyaretteki amaçlarının yeni olan yönetim kurulundaki arkadaşlarını tanıştırmak ve geçmişten bu yana süren sıkıntılarını anlatmak olduğunu söyledi.

Nevşehir rehberleri olarak çok güzel bir hedef yakaladıklarını ama bazı sıkıntılar da yaşadıklarını anlatan Yılmaz, şunları kaydetti: "Belli başlı bazı sıkıntılarımız var, onları dile getirelim. O konuda sizlerden desteklerinizi, yardımlarınızı bekliyoruz. Bundan sonra yurt dışı fuarlarında bağımsız rehberlerin görev almasını istiyoruz. Yani sadece işletme sahiplerinin katılmasının yeterli olmadığını düşünüyoruz. Çünkü işletme sahiplerini önceki toplantılarda da söylemiştik. Kendi işletmesini tanıyor. Ama bağımsız, ülke ve bölge tanıtımını amacı olan rehberlerin görev alması o fuarların daha verimli geçmesine etken olacaktır. Bu konuda desteklerinizi bekliyoruz. Bir de bu fuarlara giderken rehberlere gri hizmet pasaportunun verilmesini istiyoruz."

Vali Mehmet Ceylan ise Rehberler Odası'nın bölgede etkin bir faaliyet gösterdiğini belirterek, bundan mutluluk duyduklarını ifade etti.
Yurt dışı fuarlarıyla ilgili olarak yeni bir çalışma başlattıklarını kaydeden Ceylan, şöyle konuştu: "Önümüzdeki yıl tespit ettiğimiz 10 tane büyük, uluslararası fuara katılma kararı aldık. Rehberler Odası'ndan bir rehber ve bir de görevliyle birlikte Göreme Belediyesi, Uçhisar Belediyesi, Ürgüp Belediyesi gibi İl Ticaret Odamız, İl Ticaret Borsamız, Valilik olarak KAPİP olarak bir ortak havuz oluşturduk. Bu havuz çerçevesinde belli bir miktar finans kaynağıyla arkadaşlarımız oraya bölgeyi tanıtacak yeterli ölçüde tanıtım broşürleriyle birlikte gidecekler. Fuarlara bundan sonra rehberlerde götüreceğiz. Rehberlerin bölgedeki tanıtıma ciddi şekilde katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Bununla ilgili KAPİP'de en son yaptığımız meclis toplantısında kararımızı da aldık. Diğer kuruluşlarda bu havuza katkı kaynağını arttıracaklar. Beraberce tespit ettiğimiz 10 fuara bir rehber ve bir de resmi görevliyle birlikte tanıtım için gideceğiz. Bu gerçekten faydalı olacak." CİHAN
<< Önceki Haber 'Yeni fuarlara rehberlerle beraber katılacağız' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER