Yeni Şafak'a Mahmut Hocaefendi'nin sözüyle yalanlama

Son günlerde ürettiği sahte belgelerle gündemden düşmeyen hükümet yandaşı Yeni Şafak gazetesi, iftira haberlerine bir yenisini daha ekledi.

Mahmud Ustaosmanoğlu Hocaefendi Yenişafak'ın iddialarını yalanladı!

2010 KPSS soruşturması kapsamında tutuklanan Yunus Bingöl'ün, “Soruları bana veren şerefsiz serbest, ben tutuklanıyorum. Avukat Bey bu iş nasıl oluyor?” dediğini iddia eden yandaş gazete, söz konusu Avukat Murat Uçar tarafından sert bir şekilde yalanlandı. Müvekkili Yunus Bingöl ile arasında asla böyle bir konuşma geçmediğini söyleyen Uçar, “06/04/2015 tarihli Yeni Şafak gazetesinde Yunus Bingöl'den ‘Yunus B.' şeklinde, bizatihi şahsımdan da ‘avukatı' şeklinde bahsedilerek hem müvekkilim hem de şahsım hakkında hayâsızca bir iftiraya yer verilmiştir.” ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak'ın bu iftirası karşısında basın açıklaması yapan Uçar, uydurulan bu yalan habere karşı suç duyurusu yapacaklarını ve tekzip yayınlatmak istediklerini söyledi. Uçar, “Müvekkilimle aramda kesinlikle böyle bir konuşma olmamıştır. Kaldı ki müvekkilimle aramda yaptığımı konuşmalar hakkında tutanak tutulamaz, bu suçtur.” dedi.

Yeni Şafak'ı habercilik ilkelerinin hiç birine sahip olmayan gazete olarak tanımlayan Avukat Uçar, “ Bu gazete 'parayı veren düdüğü çalar' anlayışını kendine rehber edindiğini çeşitli defalar ispatlamıştır. Öyle ki, fütursuzca destekledikleri partinin ekonomik çıkarlarına zarar veren bakanları hakkında “TAV Bakanı” ve “Arıza Bakan” manşetleri attıkları herkesin malumudur.” şeklinde konuştu.

Uçar sözlerini şöyle sürdürdü, “Eğitim emekçisi olan müvekkilimin bu gazetenin ait olduğu “hortumlama grubuna” verecek milyon dolarlık ihalesi olsaydı bu yalan haberi yapmayacakları da izahtan varestedir. Tüm Türkiye şunu bilsin ki; ne tutuklandığı anda, ne öncesinde ne de sonrasında müvekkilimle aramda böyle bir konuşma asla olmamıştır ve açık bir iftira ile karşı karşıyayız. Ve devamla belirteyim ki; bu iftira sahipleri hakkında cezai ve hukuki her türlü girişimi yapacağız. Son söz olarak elleri öpülecek, yüzü nurlu, ağzı dualı, alnı secdeli Mahmut Hocaefendi gibi diyoruz: “bunlar yalancıdır. Yalancı Albayrak ‘ın adamlarıdır” ZAMAN
<< Önceki Haber Yeni Şafak'a Mahmut Hocaefendi'nin sözüyle yalanlama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER